avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 332 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Calcul salariul orar folosit la plata orelor ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Calcul salariul orar folosit la plata orelor suplimentare?

Buna ziua,
Am o intrebare referitoare la plata orelor suplimentare.
Noi in firma avem persoane care pe langa salariul lunar negociat in CIM, (care este fix in fiecare luna), lucreaza si ore suplimentare.
Va rog sa-mi spuneti daca este reglementata in vreo lege metoda de calcul a valorii acestor ore suplimentare.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 19:23, 22 Aprilie 2015
se calculează în funcţie de cât ar fi plata cu ora din contract, plus eventualele bonusuri negociate. de ex daca pentru pentru 160 de ore/ luna primeste 1600 lei salar inseamna ca fiecare oră este platită cu 10 lei.
Se calculeaza salariul orar = salariul brut din CIM : nr. ore lucratoare din luna respectiva
Valoare ore suplimentare = nr. ore suplimentare x salariu orar x procent de plata stabilit in CCM, regulamentul intern sau CIM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul salar orar Anaj Anaj Va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza corect SALARIUL ORAR: 1. salar de incadrare / 168 ore (media de ore lunara stabilita pentru anul 2014) sau 2. salar de ... (vezi toată discuția)
Calcul tarif / ora suplimentara leonora leonora Buna ziua. Am cateva nelamuriri referitoare la calculul orelor suplimentare si va rog,daca se poate,sa ma ajutati cu un raspuns.Ma aflu intr-un proces in care ... (vezi toată discuția)
Zilere libere date de stat catalin_78 catalin_78 1: zilele libere date de catre stat sunt platite la salariu tarifar, nu pierdeti nimic (de fapt salariu din contract se imparte la un numar mai mic de zile ... (vezi toată discuția)