avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Emitere facturi contract de inchiriere cu optiune de ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Emitere facturi contract de inchiriere cu optiune de cumparare

Buna ziua!
A fost incheiat un contract de inchiriere cu optiune de cumparare pt un bun, pe o perioada de 12 luni (ian-dec 2015). S-a convenit ca pretul inchirierii sa fie achitat lunar de catre Locatar in urma primirii facturii emise de Locator in fiecare luna. S-au emis pana in prezent 2 facturi pe care Locatarul nu le-a achitat nici pana in prezent si nici nu a oferit un termen de plata justificand ca nu a putut incasa de la beneficiarul sau si drept urmare nu poate plati facturile Locatorului. Intrebare: Locatorul ar dori sa nu mai emita facturi pentru lunile ramase intrucat acesta nu a incasat inca facturile emise si nici nu doreste sa se incarce cu TVA. In ce conditii se poate intrerupe emiterea facturillor de catre Locator? Legea permite ca sa fie intrerupt o vreme contractul pana la momentul in care beneficiarul (Locatarul) are incasari si poate efectua si plati? Va multumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Posibil storno factura? bbn_1982 bbn_1982 Buna seara! Am 2 intrebari: 1) Am emis niste facturi in luna septembrie cu TVA, pe baza unui contract de locatiune. Am inteles ca pentru aceste facturi nu se ... (vezi toată discuția)
Chiria pe 2 luni ca o garantie giorgi giorgi buna ziua am un contract de inchiriere spatiu la o firma iar in contract este specificat urmatorul aliniat \"se achita Locatorului la intrarea in vigoare a ... (vezi toată discuția)
Tva spalat auto dec 2015, factura 2016 brandusica brandusica Am primit o factura de spalatorie auto emisa in 08 ian 2016 pt spalari auto prestate in dec 2015. Cota de TVA de pe factura este de 20%. ESte corect ? Aceeasi ... (vezi toată discuția)