buna ziua
am un contract de inchiriere spatiu la o firma iar in contract este specificat urmatorul aliniat "se achita Locatorului la intrarea in vigoare a contractului c/v a doua chirii lunare ce vor fi restituite Locatarului la data incetarii contractului, dupa achitarea integrala a tuturor obilgatiilor ce rezulta din prezentul contract (plata chiriei lunare si plata intretinerii si luminii.
Eu am facut factura pentru cele 2 luni cu TVA. Trebuia sa facturez fara TVA? Ce trebuie sa fac?
Va multumesc
art.141 Codul fiscal
(2) Următoarele operaţiuni sunt, de asemenea, scutite de taxă
2. închirierea de spaţii sau locaţii pentru parcarea autovehiculelor;
In mod normal inchirierea de spatii este o operatiune scutita de TVA (scutit fara drept de deducere, s.f.d.d)
Daca doriti sa platiti TVA pentru facturile emise pentru chirii , aveti Anexa nr 3 la normele metodologice de aplicare a prevederilor titlului VI din Codul fiscal, respectiv o NOTIFICARE privind optiunea de taxare a operatiunilor prevazute la art.141 alin 2, pe care dupa ce o completati o depuneti la Administratia Finatelor Publice din municipiul dvs.
Anexa nr. 3 este completata si depusa la Administratie. Intebarea mea este cele 2 luni de chirie pe care le vom restituii locatarului la plecare trebuiau facturate cu TVA sau fara?
Va multumesc
Inteleg ca respectiva notificare era deja depusa cand dvs ati facurat chiria pentru cele 2 luni.In situatia asta, daca initial ati facturat cu TVA, cand faceti factura pentru restituirea garantiei, tot cu TVA o faceti, daca ati facturat fara TVA, tot fara TVA veti face si restituirea.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Tva chirie
mire9
Buna seara . As dori daca se poate sa ma lamuriti intr-o problema. Firma mea a subinchiriat un spatiu de la o societate comerciala . Este corect sa mi se ... (vezi toată discuția)