avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Contravaloare chiriei ,intre doua societati, este ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Contravaloare chiriei ,intre doua societati, este purtatoare de tva?

Daca o societate ,in baza unui contract de locatiune, trebuie sa achite chirie locatorului acesta calculeaza chiria cu tva?
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 18:08, 25 Noiembrie 2009
Chiria se va factura cu TVA numai in conditiile in care a depus notificarea de facturare cu TVA la Finante conform modelului din normele metodologice la Codul fiscal .
inchirierea bunurilor imobile este o operatiune scutita fara drept de deducere, conform art. 141, alin 2, lit. e)

operatiunea se poate factura in regim normal de taxare, numai dupa depunerea unei notificari la finante, pentru a se evita astfel eventualele ajustari ale taxei deduse la achizitionarea/construirea imobilului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibil storno factura? bbn_1982 bbn_1982 Buna seara! Am 2 intrebari: 1) Am emis niste facturi in luna septembrie cu TVA, pe baza unui contract de locatiune. Am inteles ca pentru aceste facturi nu se ... (vezi toată discuția)
Chirie fara tva companie cu mai multe spatii danileo danileo Buna ziua, Avem o firma platitoare de tva care detine mai multe cladiri de birouri, facturand normal cu tva chiria catre chiriasi. Este posibil sa avem ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma va rog bbn_1982 bbn_1982 Buna seara. Am o problema si anume: Persoana juridica, din luna septembrie 2009 am dat in chirie (contract de locatiune) un imobil unei persoane fizice. ... (vezi toată discuția)