avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA spalat auto dec 2015, factura 2016
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA spalat auto dec 2015, factura 2016

Am primit o factura de spalatorie auto emisa in 08 ian 2016 pt spalari auto prestate in dec 2015. Cota de TVA de pe factura este de 20%. ESte corect ?
Aceeasi situatie o am si pt un furnizor care are TVA la incasare. Cum e corect, cota TVA de 20 sau de 24 % ? multumesc
Cel mai recent răspuns: Alin Ursu , Consilier juridic 16:47, 22 Ianuarie 2016
Din cate stiu operatorul economic se incarca cu TVA in momentul in care a emis factura. Totodata nu poate emite factura pt anul precedent. Dat fiind ca legislatia s-a schimbat de la 1 ianuarie, incepand cu aceasta data orice factura care va avea cota standard TVA va avea 20%. De asemenea, acesta urmeaza sa stinga factura respectiva cu suma care ati achitat-o. Daca ati achitat suma inainte de 1 ianuarie inseamna ca trebuie sa va returneze TVA-ul care l-ati achitat in plus.
De acelasi lucru m-am lovit si eu. Societatea a achitat in ianuarie o factura proforma emisa in decembrie. Cand cealalta societate a emis factura fiscala a fost nevoita sa ne returneze suma achitata in plus pe diferenta de 4% din TVA.
Ultima modificare: Vineri, 22 Ianuarie 2016
Alin Ursu, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura emisa in luna ianuarie 2013 se poate inregistra in decembrie 2012 carasclaudiu carasclaudiu Buna ziua! Am o situatie si anume aceea ca am primit dispozitie sa inregistrez facturi emise in ianuarie si februarie 2013 in evidenta contabila a lunii ... (vezi toată discuția)
Tva factura utilitati yoyosicoty yoyosicoty Buna ziua As dori o lamurire daca se poate referitoare la calculul TVA al facturii de utilitati la gaze. In luna ianuarie factura la gaze a avut un consum ... (vezi toată discuția)
Cmr nesemnat inlineasofa inlineasofa Societate din Romania, factureaza servicii in luna ianuarie 2010 (prelucrare semifabricate) la o firma din Italia. (Serviciile sunt efectuate pe baza de ... (vezi toată discuția)