Am primit o factura de spalatorie auto emisa in 08 ian 2016 pt spalari auto prestate in dec 2015. Cota de TVA de pe factura este de 20%. ESte corect ?
Aceeasi situatie o am si pt un furnizor care are TVA la incasare. Cum e corect, cota TVA de 20 sau de 24 % ? multumesc
Din cate stiu operatorul economic se incarca cu TVA in momentul in care a emis factura. Totodata nu poate emite factura pt anul precedent. Dat fiind ca legislatia s-a schimbat de la 1 ianuarie, incepand cu aceasta data orice factura care va avea cota standard TVA va avea 20%. De asemenea, acesta urmeaza sa stinga factura respectiva cu suma care ati achitat-o. Daca ati achitat suma inainte de 1 ianuarie inseamna ca trebuie sa va returneze TVA-ul care l-ati achitat in plus.
De acelasi lucru m-am lovit si eu. Societatea a achitat in ianuarie o factura proforma emisa in decembrie. Cand cealalta societate a emis factura fiscala a fost nevoita sa ne returneze suma achitata in plus pe diferenta de 4% din TVA.
Cmr nesemnat
inlineasofa
Societate din Romania, factureaza servicii in luna ianuarie 2010 (prelucrare semifabricate) la o firma din Italia. (Serviciile sunt efectuate pe baza de ... (vezi toată discuția)