Am un credit de nevoi personale si nereusind sa platesc ratele integral, banca tot ma ameninta cu executarea bunurilor personale. Asupra imobilului nu se poate indrepta, deoarece este deja ipotecata la alta banca, deci au mai ramasa doar bunurile personale.
Bunul personal cel mai valoros il reprezinta autorurismul personal, care ar face la o evaluare rapida intre 3500 - 4000 de euro.
Problema e ca nu vreau sa pierd masina.
Ce ma sfatuiti sa fac:
- sa fac transfer de proprietate catre tatal meu / alta persoana de incredere?
- daca fac un contract de imprumut garantat cu gaj auto intre mine si cumnatul meu (de ex.), banca mai poate ataca acest contract? Este legal un astfel de contract? Si daca DA, trebuie sa inchei acest contract in fata notarului?
- sa fac un contract de vanzare-cumparare pe autoturism? Acest lucru nu mi-as dori, deoarece sunt cheltuieli cam mari, iar cand voi dori sa o iau inapoi, iarasi am de cheltuit...
Transferul de proprietate al vehiculului presupune transcrierea acestuia indiferent ca transferul se face prin donatie sau vanzare.
Oricare dintre cele 2 metode de transfer poate fi supusa unei actiuni in anulare de catre banca pe motiv de "ascundere" a bunurilor executabile.
Daca chiar vand masina printr-un contract de vanzare-cumparare, eu in acest moment neavand executare asupra bunurilor materiale, se mai considera "ascundere" a bunurilor executabile?
Eu "vand" masina ca sa mai acopar din datoriile bancare.
Executare silita
zoltanilona
Buna ziua.As dori si eu un raspuns daca se poate.In 2010 am luat un credit de 22200 pe firma la care sotul meu a pus gaj masina .Am platit cateva rate dupa ... (vezi toată discuția)
Credit auto
Srb
Buna ziua, am un credit auto la banca si din cate am inteles am gaj pe ea.
Eu as dori sa vand masina, dar am inteles ca din cauza contractului banca nu ma ... (vezi toată discuția)