avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Tva 9% la alimente
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Tva 9% la alimente

Buna ziua,
Cu toate ca in OUG 6/2015 scrie ca va intra in vigoare de la 1-06-2015, am inteles de la furnizorul nostru de furaje (este o firma multinationala), ca si ei vor aplica tva 9% pentru acest tip de furaj, dar doar dupa publicarea normelor metodologice ale acestei OUG. Conform acesteia, tva 9% va fi aplicat si la ''alimente pentru animale, animale vii..''

As dori sa stiu daca intr-adevar mai este nevoie de publicarea acestor norme dupa 1-06-2015. Imi este necesara aceasta informatie pentru a putea esalona achizitia acestui produs, ca sa nu mai cumpar cu Tva 24%.
Cel mai recent răspuns: Kata1794 , utilizator 20:24, 14 Mai 2015
Oare la Vitamine, suplimente alimentare se aplica TVA 9%?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noile cote de tva aplicate de la 01.01.2024 Nadia.Damacus Nadia.Damacus Referitor la noile cote de TVA aplicate de la 01.01.2024 avem o nelamurire. Potrivit Legii nr. 296/2023, art. 291, art. (2), litera e) din Codul fiscal se ... (vezi toată discuția)
Tva 9% sau 24% pentru suplimente alimentare(nootropice) import sua ? carmen2016 carmen2016 Importurile din SUA (site-uri online) de suplimente alimentare care sunt clasificate de cei care le vand ca nootropice vor fi impozitate cu 9% in vama sau 24%? ... (vezi toată discuția)
Cumpãrarea directã ºi 3 oferte gajnandi gajnandi Buna ziua. Am doua intrebari. 1- Limita de sume pentru a se incadra in cumparare directa (sub 10 000 EUR fara tva) este valabil pentru contract sau pe ... (vezi toată discuția)