avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... plata contributiilor sociale individuale
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

plata contributiilor sociale individuale


Subiect: plata contributiilor sociale

Buna ziua tuturor.
In primul rand ma bucur ca exista si ca am gasit un astfel de forum care sfatuieste, indruma si ajuta la clarificarea multor necunostinte si la solutionarea multor probleme cu care se confrunta omul de rand, felicitari organizatorilor si celor care participa zi de zi la el.
Asi dori daca se poate a ma ajuta cu cateva sfaturi, in rezolvarea unor probleme, pe care datorita tineretii si nepriceperi nu reusesc sa le dau de capat.
Am costituit un ong, mai precis o Asociatie nonprofit de tineret, avem o activitate mica, cateva proiecte mici nationale si doar unul international. Pentru noi este un lucru mare si speram ca pe viitor sa putem reusi mai multe, in scopul social pe care dorim sa il urmam.Calitatea pe care o am in ong este de presedinte, asi dori sa stiu daca pot sa imi platesc unele constributii la stat, pentru ca nu am un contract de munca incheiat. Pana acum 1 an am muncit in alta parte cu contract de munca si doresc sa pot sa imi platesc in continuare contributiile sociale, sanatate, etc. sa pot pe viitor sa beneficiez de indemnizatie pentru cresterea copilului, spitalizare, etc.
Multumesc si va doresc toate cele bune.
Cel mai recent răspuns: dmonica , utilizator 23:34, 25 Iunie 2009
In baza caliatti de presedinte in ONG nu aveti cum sa incheiati astfel de contracte, dar puteti sa le incheiati in nume propriu, asigurare la pensie si la sanatate. Mergeti la cele 2 institutii si veti avea toate informatiile.
La sanatate este chiar obligatoriu ca sa puteti beneficia de servicii gratuite de spitalizare.
In schimb aceste plati nu va vor da dreptul la indemnizatie de crestere copil, pentru care este necesar sa aveti venituri supuse impozitarii in ultimele 12 luni anteriaore nasterii.
multumesc pentru raspuns, care sunt de mare folos, dar mai am o intrebare, nu poti in cadrul organizatiei sa ma angajez cu contract de munca?
Ba da , desigur, daca aveti fonduri prevazute si aveti eventual proiecte pe care puteti sa faceti si angajari.

In cadrul proiectelor de obicei se prevad sume si pentru aceste cheltuieli cu diverse categorii de specialisti sau eu stiu, meseriasi sau orice alta categorie profesionala este necesar a fi utilizata pentru realizarea scopului proiectului, inclusiv bani pentru coordonotari de proiect.
multumesc pentru raspuns, de mare folos pentru organizatia noastra aflata la inceput de drum

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata contributiilor sociale ong dmonica dmonica Buna ziua tuturor. In primul rand ma bucur ca exista si ca am gasit un astfel de forum care sfatuieste, indruma si ajuta la clarificarea multor necunostinte ... (vezi toată discuția)
Salariu membru fondator asociatie alex12345 alex12345 Buna ziua, Doresc infiintarea unei asociatii si am 3 nelamuriri: 1. asociatia va derula diverse proiecte in mai multe domenii (educatie, sport, activitati ... (vezi toată discuția)
Asociatie ..cum scot banii? BRUTEFORCE BRUTEFORCE Cer si rog sa ma ajutati! Am un ONG proaspat infiintat si vreau sa stiu daca in statut nu prevede ca pot ajuta material ...(donatie) o persoana cu handicap, ... (vezi toată discuția)