avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zi lucratoare sambata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zi lucratoare sambata

Buna ziua , lucrez la o firma cu contract de munca de 8 ore cu program de luni pina vineri , dar ma aflu intr-o situatie care cel putin mie nu mi se pare normala. An data de 25 aprilie 2015 am fost solicitata de catre conducerea firmei atit eu precum si ceilalti muncitori aprox 1500 de personae sa mergem la munca pt a recupera data de 14 august 2015, fiind anuntati , ca vom fii pontati nemotivati daca nu ne vom prezenta .Va rog foarte mult sa mi comunicati daca este legal asa ceva mentionand totodata ca si sambata trecuta , mai exact in data de 18 aprilie2015 am fost solicitati sa mergem la munca tot pt a recupera o alta zii lucratoare 29 mai 2015 . Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gabrielaszabo , utilizator 10:58, 6 Mai 2015
Buna ziua , revin cu ziua de sambata , zii de lucru normala, mai exact am fost solicitata imreuna cu ceilalti angajati spre a merge la lucru luna aceasta urmatoarele trei sambete, cu specificatie ca sant zile de lucru normale fara a se mentiona datile zilelor care urmeaza sa fie recuperate , va rog sa ma lamuriti cit de normal si legal este sa fii solicitat sa mergi sambetele la munca cu specificatie de zii normala de lucru in situatia in care la noi la firma se lucreaza de luni pina vineri mentionez ca in prima sambata am fost imformati ca vom primii bonul de masa si banii aferenti unei zile de lucru normale iar pt urmatoarele doua sambete un premiu de prezenta in suma de 200 ron si s-a mai specificat faptul ca se vor pune zile nemotivate persoanelor care nu se prezinta la munca acele sambete.La intrebarea ca pt care zii lucratoare se vor pune nemotivate in cazul neprezentarii sambata la lucru s-a mentionat ca pt sambata ceea ce a iscat multe controverse motiv pt care va rog a-mi acorda lamuriri. VA multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre serviciul de noapte marcus68 marcus68 Lucrez in privat...Dupa tura de noapte , luni , marti , miercuri , joi(de 8 ore),vineri mi se da liber...sambata -duminica fiind repausul obligatoriu...este ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea de a lucra in zilele de sarbatoare legale ACTIVBIT ACTIVBIT in conditiile in care in regulamentul de ordine interioara si contractul colectiv de munca se prevede in mod explicit ca pentru orele de lucru in zilelelde ... (vezi toată discuția)
Concediu medical vicpopescu6967 vicpopescu6967 Varul meu lucreaza la o multinationala. Saptamana sa de lucru este de luni pana sambata (doua sambete pe luna), cu compensarea zilelor de sambata lucrate cu ... (vezi toată discuția)