avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1153 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebare legata de succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebare legata de succesiune

Buna ziua am o intrebare , succesiunea trebuie facuta obligatoriu la un notar din raza in care se afla imobilul pentru care se face succesiunea? Va intreb pentru ca tata vine la bucuresti sa facem succesiunea pentru vanzarea unui apartament luni si am inteles ca pana ce iese actu de succesiune dureaza 3 zile , timp in care el pleaca inapoi unde locuieste el (in tara) si nu cred ca se poate intoarce inapoi in 2 zile sa semnam si sa ridice actul de succesiune.Si daca ar veni saptamana cealalta ar fi niste probleme ca am un client cu care sa semneze un precontract si ar fi varianta sa facem succesiunea in orasul unde locuieste el si apoi sa chem clientu acolo pentru a semna precontractul. Succesiunea vreau sa o fac in favoarea lu tata , pentru ca daca o fac pe numele meu cand vand imobilul va "dori" fiscu sa ii platesc 2 amenzi personale de vreo 1900 de lei.:))
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 20:54, 22 Aprilie 2015
Succesiunea se face la un notariat unde a avut ultimul domiciliu persoana decedata.
Succesiunea trebuie facuta la un notar din raza teritoriala a ultimului domiciliu al defunctului dupa care se dezbate succesiunea. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare legata de succesiune Adrian_Banica Adrian_Banica Imi puteti spune care e legea care spune ca eu daca fac succesiunea cu tata si ii cedez eu partea mea , el nu poate vinde fara sa mai intrebe pe ... (vezi toată discuția)
Taxa de succesiune violeta t violeta t Buna ziua Tata a murit acum o saptamana si am dori sa facem taxa de succesiune,pe actele de propietate sant trecuti tata si bunica [bunica traieste],noi dorim ... (vezi toată discuția)
Succesiune, vanzare apartament dborsanu dborsanu In urma decesului ambilor parinti apartamentul a ramas celor doi copii; acestia vor sa-l vanda? cat dureaza succesiunea? care sunt pasii care trebuie urmati? (vezi toată discuția)