avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... TAXA DE SUCCESIUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

TAXA DE SUCCESIUNE

Buna ziua
Tata a murit acum o saptamana si am dori sa facem taxa de succesiune,pe actele de propietate sant trecuti tata si bunica [bunica traieste],noi dorim sa semnam in favoare fratelui [eu,mama,si bunica]
Am si eu o intrebare,as dori sa aflu ce acte sant necesare pentru taxa de succesiune,si cati bani se platesc pentru demersurile necesare.
Cel mai recent răspuns: violeta t , utilizator 21:36, 29 Decembrie 2009
Succesiunea se dezbate la orice notar public din raza ultimului domiciliu al defunctului! Pentru a renunta la mostenire in favoarea fratelui dvs trebuie sa mergeti la notariat , sa solicitati deschiderea dosarului succesoral si sa dati fiecare mostenitor declaratie notariala prin care renuntati la mostenire. Renuntarea nu poate fi in favoarea unei persoane ci expresa , ca renuntare la a-l mosteni pe defunct!
Daca dezbateti succesiunea in termen de 1 an de la decesul defunctului nu platiti taxa de succesiune , ci doar onorariul notarului!
Actele cu care trebuie sa va prezentati sunt : certificat de deces defunct , certificatele dvs de nastere , casatorie (daca vi s-a schimbat numele) , actele dvs de identitate , actele proprietatilor defunctului ( si certificatele fiscale la zi ale acestor proprietati)
Succes!
Va multumesc frumos pentru ajutor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la o parte din succesiune in favoarea copiilor dorelf dorelf Mama soacra a murit in 30 sept.2012. Sotia este unicul mostenitor. Poate renunta la o parte din mostenire (teren agricol) in favoarea celor 2 copii ai nostri? ... (vezi toată discuția)
Succesiune bunica gina taban gina taban Buna ziua,bunica a avut 2 copii,ea a decedat,unul din fii a decedat si acesta din urma are 3 copii.Fiul decedat a avut o garsoniera la care 2 din copii au ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune bunici - reprezentarea unuia din copii (decedat si el) prin mostenitori carmenbucur carmenbucur Va prezint urmatorul caz: urmeaza sa se dezbata succesiunea dupa bunicii mei (casa + pamant) in favoarea unuia dintre fratii mamei. Bunicii au avut 4 copii , ... (vezi toată discuția)