Buna ziua
Tata a murit acum o saptamana si am dori sa facem taxa de succesiune,pe actele de propietate sant trecuti tata si bunica [bunica traieste],noi dorim sa semnam in favoare fratelui [eu,mama,si bunica]
Am si eu o intrebare,as dori sa aflu ce acte sant necesare pentru taxa de succesiune,si cati bani se platesc pentru demersurile necesare.
Succesiunea se dezbate la orice notar public din raza ultimului domiciliu al defunctului! Pentru a renunta la mostenire in favoarea fratelui dvs trebuie sa mergeti la notariat , sa solicitati deschiderea dosarului succesoral si sa dati fiecare mostenitor declaratie notariala prin care renuntati la mostenire. Renuntarea nu poate fi in favoarea unei persoane ci expresa , ca renuntare la a-l mosteni pe defunct!
Daca dezbateti succesiunea in termen de 1 an de la decesul defunctului nu platiti taxa de succesiune , ci doar onorariul notarului!
Actele cu care trebuie sa va prezentati sunt : certificat de deces defunct , certificatele dvs de nastere , casatorie (daca vi s-a schimbat numele) , actele dvs de identitate , actele proprietatilor defunctului ( si certificatele fiscale la zi ale acestor proprietati)
Succes!
Succesiune bunica
gina taban
Buna ziua,bunica a avut 2 copii,ea a decedat,unul din fii a decedat si acesta din urma are 3 copii.Fiul decedat a avut o garsoniera la care 2 din copii au ... (vezi toată discuția)