Mama soacra a murit in 30 sept.2012. Sotia este unicul mostenitor. Poate renunta la o parte din mostenire (teren agricol) in favoarea celor 2 copii ai nostri? Suntem pensionari si nu ne permitem impozitele si taxele pe tot terenul?
Cat costa aproximativ succesiunea? Depinde de notar?
Ce documente trebuie sa prezentam la notar?
Va multumesc mult!
Se poate renunta doar in favoarea celor cu vocatie succesorala.
Acceptati mostenirea si o vindeti ulterior copiilor dvs.
Tarifele difera de la caz la caz, iar documentele necesare sunt actele de identitate ale succesorilor , ale defunctului, inclusiv certificat de deces si cele care atesta masa succesorala supusa partajului.
Dupa ce defintivati succesiunea dupa eliberarea certificatului de mostenitor, faceti donatie copiilor , este scutita de impozit.
Daca dezbateti pana in doia ani de la deces si succesiunea este scutita de impozit urmand a plati onorariul notarului doar.
Atentie dupa ce solutionati succesiunea trebuie intocmit cadastru si sa intabulati proprietatile altfel nu puteti vinde sau dona nimic, asta in caz ca nu exista intabulare.
MULTUMESC!
Intabularea costa f.mult si nu ne putem permite din pensie, doar daca vindem, din teren si am inteles ca acest lucru nu este convenabil acum.
Am auzit ca din anul 2014 urmeaza sa fie facuta intabularea gratuita a tuturor terenurilor.
dorelf
Succesiune
MirelaAnykha
Va rog cu un sfat pentru urmatoarea situatie:
Tatal meu a murit in noiembrie 2012, iar mostenitori sunt sotia (mama mea) si fiica (eu, majora). Proprietatile ... (vezi toată discuția)