in primul rand , renuntarea la succesiune si partajul succesoral sunt doua lucruri diferite.
probabil ati cerut mai multe pareri si acum sunteti in eroare ..
astfel, daca dvs renuntati la succesiunea dupa mama , tatal dvs nu devine unic succesor, ci va veni in concurs la masa succesorala dupa mama dvs , cu urmatoarele clase de mostenitori, respectiv parintii, fratii/surorile mamei ..
puteti accepta mostenirea si culege cota parte din mostenire care vi se cuvine , urmand ca ulterior sa faceti un partaj succesoral , dvs cedandu-i tatalui cota parte ce v-a revenit.
astfel, tatal dvs devine intr-adevar unic proprietar al imobilului in cauza.
pt a instraina pe viitor acel imobil, tatal dvs nu are nevoie de acceptul unei alte persoane .
daca optati pt varianta asta, rezervati-va macar dreptul de uzufruct , evitand sa ramaneti pe drumuri .. poate ca la un moment dat nu o sa va mai intelegeti cu tatal dvs si acesta n-o sa va mai primeasca in apartament /casa, sau poate va fi influentat de un tert sa instraineze imobilul .. sau poate isi va face o noua relatie si sa nu excludem posibilitatea ca pers respectiva sa-l influenteze sa-i faca dansei acte pe imobil .. iar dvs veti ajunge sa stati cu chirie .
daca-mi permiteti sa-mi dau cu parerea ,chiar nu inteleg de ce vreti sa renuntati sa deveniti coproprietar al imobilului , doar pt ca aveti de achitat fiscului amenzi in cuantum de 1900 lei ? nu este o suma foarte mare , si nici nu trebuie sa o achitati integral. platiti o parte luna aceasta, o parte luna viitoare si tot asa.
sau daca sunteti salariat , fiscul va poate pune poprire pe salariu pana la recuperarea prejudiciului .
eu fac succesiunea cu tata tocmai pentru a putea vinde , el oricum nu mai locuieste de multi ani aici, m-am inteles cu el , ii dau o suma de bani , iar eu voi pleca in Anglia.Daia vreau sa ii cedez lui , ca sa vanda el si sa nu mai am eu treaba cu fiscul cu aia 1900 de lei din amenzi luate acum 3-4 ani.