avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechime in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechime in munca

Buna ziua! v-as intreba ce pot face daca angajatorul anterior nu a modificat functia in cartea de munca,odata cu inregistrarea diplomei de studii superioare si cu majorarea salariului ( de la minim pe ec. pentru studii medii, la minim pe ec. pt. studii superioare), mentiune ce trebuia facuta prin 2007. Subliniez ca respectivul angajator este in faliment in acest moment, iar eu am nevoie de o adeverinta pentru anii de munca efectuati cu studii superioare. Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 22 Aprilie 2015
cmc240, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:51, 25 Aprilie 2015
Va multumesc pentru raspunsuri! din pacate, situatia este mult mai incurcata decat anticipam, asadar voi apela concret la un avocat. Prima inregistrare in CIM este pe o functie care nu exista in COR, ordinea cronologica a inregistrarilor in CIM nu este fireasca, apare modificarea functiei ( probabil s-au sesizat ca nu exista prima functie in Cor) nu este sustinuta de documente, majorarea salariului pentru studii superioare nu a fost operata odata cu schimbarea incadrarii si eu nu primesc adeverinta necesara unei angajari. Asadar, trag aer in piept, multumesc fostului angajator si ITM-ului pentru ''competenta'' si caut solutii. NUmai bine!
Sunt multe situatia in care se incheie un c.i.m. pe functii care nu exista in COR, angajatorii apeland la functii similare acestora.

Vechimea in specialitatea studiilor este data de perioada de timp cat o persoana este incadrata in munca, in baza unui c.i.m. /raport de serviciu, etc. pe o functie care presupune aplicarea studiilor absolvite.

Niciun angajator nu are vreo obligatie legala de a modifica fucntia unui salariat dupa absolvirea unor studii superioare.

Perioada cat ati lucrat ca agent vanzari/asistent vanzari nu cred ca va confera vechime in specialitatea studiilor absolvite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studii medii? angizah angizah Va rog frumos dati-mi o solutie. Am o persoana care a absolvit 4 ani de liceu dar nu are diploma de bacalaureat .Are un certificat de absolvire a liceului ... (vezi toată discuția)
Modificarea functiei in cartea de munca broskutza16 broskutza16 Buna ziua, Am cativa colegi care, desi au adus diplome de specializare (licenta in inginerie, economie etc), specializari conform postului de munca, si ... (vezi toată discuția)
Incadrare post penan penan salut, am si eu o intrebare, am lucrat la o multinationala si am fost incadrat cu postul " analist servicii client" problema este k inca nu am diploma ... (vezi toată discuția)