avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 232 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Masina vanduta cu chitanta de mana, plata partiala, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Masina vanduta cu chitanta de mana, plata partiala, recuperare diferenta

Buna seara!sotul meu a avut o masina mai veche de vanzare, a gasit cumparator,el fiind plecat din tara,clientul a venit sa o cumpere,si m-am ocupat eu de asta!pretul masinii a fost de 2000 euro,si au negociat pana s a ajuns la 1000 euro,el mi a dat 500euro si 500 euro urmand sa mi i dea cand vine sotul acasa sa i dea certificatul fiscal de la primarie,am facut un act de mana,cu o semnatura cu numele sotului,noi nu suntem casatoriti,(greseala mea,cu actul de mana)si mersul pe incredere!Cata valoare are acel act?in care scre ca pretul masinii e de 1000 euro dar el mi a dat doar 500?Acum,cand a ajuns sotul acasa l a sunat si nu mai vrea sa i dea diferenta de bani pe motiv ca a vandut masina mai departe si el nu mai are nici un act de la masina(masina fiind pe numele sotului)!ca a legalizat hartia aia scrisa de mine cu mana si a semnat el in locul sotului meu si a vandut masina!Eu as vrea sa stiu daca mai putem face ceva,neexistand contract de vanzare-cumparare intre ei,si masina fiind inca pe numele sotului meu!Mai pot recupera diferenta de bani in vreun mod?Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: IONICA VADUVA , utilizator 09:04, 23 Aprilie 2015
mai aveti vreun document al masinii?
din pacate cred ca singura cale este cea a justitiei, nu puteti sa o scoateti ni ci de la impozite si veti fi bun de plata a impozituluisi a amenzilor care vor fi emise pe acea masina daca actele nu sunt intocmite pana la final incat sa fie schimbat proprietarul.
Puteti incerca sa vorbiti la Politie dar.... fara o hotarare judecatoreasca nu cred ca se poate face prea multe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua utilizator1122111 utilizator1122111 In Octombrie 2010 am dus masina la vanzare in piata de masini(masina personala trecuta pe numele meu in acte persoana fizica), in jumatate de ora m-a sunat un ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren in uzucapiune ContSters501574 ContSters501574 Am gasit un anunt pe OLX care suna asa: \"Vand urgent teren superb in ************* suprafata 8hectare la pret de nimic 500euro hectarul casa Gratis apa ... (vezi toată discuția)
Pacaliti cu o chitanta de mana ContSters77797 ContSters77797 As vrea sa stiu ce putere are o chitanta de mana? Acum un an am vandut un teren extravilan (dar f aproape de Craiova) pe chitanta de mana, teren ce nu fusese ... (vezi toată discuția)