avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare teren in uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare teren in uzucapiune

Am gasit un anunt pe OLX care suna asa:
"Vand urgent teren superb in ************* suprafata 8hectare la pret de nimic 500euro hectarul casa Gratis apa curent tot.Avand in vedere ca e vorba de un proces de uzucapiune vanzarea se face prin incheierea unei conventii cu martori si achitarea a 1000euro urmand ca diferenta sa fie achitata la vanzarea efectiva la termenul stabilit la incheierea uzucapiunii adica max.10luni.Rog doar persoanele interesate de toate aceste conditii sa ma contacteze prin intermediul emailului eu urmand a veni acasa doar pentru cei cu adevarat interesati,eu locuind in strainatate.Mai multe detalii in privat,unde astept numar de contact.Va multumesc."

500€ 1h? Casa plus utilitati in pret?

Domnul respectiv vrea sa vand terenul care e al bunicii lui, si precizeaza ca nu o sa inceapa procesul de uzucapiune decat atunci cand gaseste un cumparator sigur. Bunicul lui (decedat acum) folosea terenul respectiv, avand o ferma de animale, iar vanzatorul,nepotul lui il ajuta la ferma, el fiind veterinar de meserie( nu am de unde sti in momentul respectiv). Daca, zice el, gaseste cumparator care sa achite 1000€ (aceasta e doar jumatate din suma pe care o plateste avocatului,cealalta jumatate o plateste el) ca prima transa, o sa inceapa procesul de uzucapiune care o sa dureze aprox. 10 luni, doreste sa faca o "intelegere" scrisa la fata locului in care se precizeaza ca ii platesc 1000€ in vederea cumpararii unui teren cu suprafata si cu banii mentionati mai sus, acesta fiind semnat de amandoi iar eu trebuie sa aduc doi martori. Mi-a mai zis ca toata avere bunicii ii revine lui si doar daca are cumparator face uzucapiunea.

Ce acte as putea sa-i cer sa ma conving ca nu e pacaleala?
Intelegerea aia scrisa si semnata ar putea fi vre-o dovada in caz ca omul respectiv vrea sa ma insele?

Urmeaza sa ma intalnesc cu el la sfatsitul lunii acesteia. Va rog frumos sa ma ajutati cu niste sfaturi.Raman indatorat. O zi buna!
Cel mai recent răspuns: ContSters501574 , utilizator 12:25, 12 Septembrie 2018
Vorbiti cu el sa mergeti sa consultati un avocat impreuna.
Avocatul trebuie sa vada actele si alte lucruri...

Procesul.costa mai mult de 500 euro.
Am inteles, o sa consultam un avocat cand ne intalnim.Multumesc, La revedere!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte uzucapiune - inainte sau dupa vanzare cocoon cocoon Vanzatorul A vrea sa vanda 4 suprafete de teren, mostenite in cota parte, a caror suprafata reala este mai mare (cu peste 50%) decat suprafetele care reies ... (vezi toată discuția)
Dobandire teren prin chitanta de mana Bargeo11! Bargeo11! Buna ziua,in 1990 bunicul meu a achizitionat un teren cu chitanta de mana facuta la primarie(dar fra nr de inreg) cu doi martori,intre timp sa eliberat titlu ... (vezi toată discuția)
Anulare sentinta definitiva si irevocabila costinico costinico cum poate fi anulata o sentinta definitiva si irevocabila emisa de o instanta locala? poate fi anulata de aceeasi instanta printr-o alta sentinta? (vezi toată discuția)