avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Audienta la procurorul de caz
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Audienta la procurorul de caz

Sunt suspectat pentru infractiunea de incredintare a conducerii unui autovehicul de catre o persoana care nu are permis de conducere.

Momentan e faza de cercetare adica Politia a cercetat si a trimis dosarul la Parchet.

Intrebareile sunt:
1. Pot cere o audienta la procurorul de caz ?
2. Daca da, acordarea audientei este obligatorie pentru procuror ?
Cel mai recent răspuns: sionescu2202 , utilizator 15:47, 23 Aprilie 2015
Procurorul de caz nu tine audiente.

O sa va cheme pentru declaratii cand o sa fie momentul.
1. Am dat declaratii la Politie atat in momentul savarsirii faptei cat si dupa vreo 5 luni cand m-au chemat (sa vada daca-mi sustin declaratia initiala).
2. Mi-au spus si ce urmeaza sa se intample:
- Procurolul sa dea NUP, avind in vedere anumite circumstante
- Sa-mi dea munca in folosul comunitatii
- Sa trimita dosarul pentru judecare in instanta.

Deci, cum pot adauga citeva cuvinte la declaratiile mele de pana acum ?

(Va multumesc atat pentru primul raspuns cat si anticipat, pentru urmatorul.)
Nu prea ati inteles ce propunere au facut politisti observ, trebuia sa intrebati exact.
NUP nu mai exista in NCPP, este posibil clasarea sau renuntarea la urmarire penala.
Practic ei v-au spus toate solutiile pe care le poate dispune procurorul, ori o solutie de neurmarire sau netrimitere in judecata ori emite rechizitoriu si va trimite in judecata, adica nu v-au spus nimic mai exact.
La politie in ce calitatea ati dat declaratiile, suspect/inculpat?
Suspectat
Daca va trimite in judecata trebuie sa puna in miscare actiunea penala impotriva dvs si sa va audieze in calitate de inculpat, asadar asteptati sa va cheme, daca dispune o solutie de netrimitere in judecata, o sa va comunice ordonanta.

Alte discuții în legătură

Propunere solutie procedurala? carasclaudiu carasclaudiu Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti ce semnifica urmatoarea fraza scrisa de catre organul de cercetare penala:\\" va facem cunoscut faptul ca dosarulpenal ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva solutiei procurorului kati-lina kati-lina Buna ziua. Dacă primesc de la procurorul de caz N U P, la o plingere penală pentru fals in declaratii, unde trebuie să mă adresez şi în ce termen ? (vezi toată discuția)
Permis reținut pe nedrept conf. art. 336 cp ''conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe''. cum îl pot recupera? TiberiuG1 TiberiuG1 Buna ziua. In data de 11.10.2017 am fost implicat intr un accident auto minor fara victime , la sosirea politiei rutiere am fost testat cu etilotestul ... (vezi toată discuția)