avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se legalizeaza o intelegere privind deptul de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se legalizeaza o intelegere privind deptul de proprietate?

Buna ziua,
Suntem doi frati care dupa decesul tatalui nostru am renuntat la drepturile noastre de mostenire, totul ramanand la mama noastra(dupa succesiune). Acum ne-am inteles ca mama sa ramana in ingrijirea mea, ea avand peste 90 ani, cu conditia sa-mi ramana mie casa si ce mai este pe acolo. Intrebarea este ce trebuie sa fac ca sa pot intra in posesia acestor bunuri si sa pot investi fara riscuri?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 14:09, 23 Aprilie 2015
Mergeti la notariat si faceti actele.
Incheiati un contract de intretinere cu drept de uzufruct pe care il notati in cartea funciara.
sau vnazare-cumparare cu drept de uzufruct in favoarea mamei dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune gigelas gigelas Buna seara, In urma decesului domnului X,au ramas mostenitori sotia si doi copii. Bunurile ce urmeaza a fi dezbatute la succesiune,sunt: -un apartament - ... (vezi toată discuția)
Cedare drept proprietate in favoarea mamei elena1gheorghe elena1gheorghe Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti intr-o problema: Eu, sora si mama mea trebuie sa dezbatem curand succesiunea la notar, pe cale amiabila, in urma ... (vezi toată discuția)
Succesiuni pentru casa Monica21 Monica21 Parintii tatalui meu au divortat si casa in care locuiau s-a partajat in 2 adrese diferite, un fel de duplex..fie casa 1 si casa 2..Casa 1 a ramas pe numele ... (vezi toată discuția)