avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Imprumut nebancar IFN
Discuție deschisă în Executare silită

Imprumut nebancar IFN

Buna ziua spunetimi va rog ce se intampla in cazul in care eu nu mai pot plati temporar rata de 230lei pe saptamana in urma unui imprumut de 4000lei la o institutie nebancara IFN ? si durata creditului este de 36 de saptamani asta avand in vedere ca voi pleca din tara in scopul de a cauta de lucru urmand sa platesc anticipat :) .Ce executare silita poate sa fie in cazul in care eu nu am nimic casa , masina sau alte bunuri de valoare care sa acopere suma imprumutata.
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 13:31, 24 Aprilie 2015
1. De obicei, creditorul declara creditul scadent, va aplica penalitati de intarzaiere si se va adresa instantei de judecata siexecutorului judecatoresc pentru recuperarea sumei.

2. Executarea silita are in vedere si bunurile pe care le veti dobandi. Executorul judecatoresc va poate bloca conturile sau sumele de bani pe care le aveti de incasat de la terte persoane (poprire).
Intuiesc faptul că aveți de gând să plecați și ultima dvs grijă să fie restituirea împrumutului.

Penal nu vi se poate întâmpla nimic, IFN-ul respectiv, care dorește să ia de la dvs. 100% dobândă, și-a asumat un risc economicdandu-vă acest împrmut. Când riști se întâmplă să și pierzi.

Dacă aveți bunuri, sau salariu, veți plăti toată viața acel împrumut de 4000 lei și tot nu veți achita vreodată, dacă vor ajunge la executare silită.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatia la executare leusan leusan va rog un sfat: Impotriva UNUI DEBITOR cu un contract de credit IFN se cere o executare silita caresuna asa;,, .... sa plateasca suma de 1370 reprezentind ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am si eu o problema- credit neachitat ContSters457696 ContSters457696 Am facut un imprumut la o institutie financiara nebancara prin februarie 2017 si am ramas fara loc de munca din caura unei probleme de sanatate am platit decat ... (vezi toată discuția)
Poprire pe indemnizatia de crestere copil dragosmihai dragosmihai Buna ziua !! Am un credit de nevoi personale la sc nebancara pe care din motive foarte bine întemeiate nu am putut sa mai plătesc ratele. In cursul acestei ... (vezi toată discuția)