Buna ziua... sunt in concediu de ingrijire a copilului si urmeaza sa nasc din nou la o luna dupa ce expira concediu de ingrijire ...nu ma fost angajata ,am intrat in concediu fiind studenta ...as vrea sa stiu daca este vreo posobilitate sa "acopar" cunva luna accea ca sa pot beneficia in continuare de concediu pt viitorul copil?? am dreptul la concediu de sarcina si de lauzie ??? la somaj nu am dreptul ,asa mi s-a spus...
1. Din OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate:
Art. 8
...
c) a beneficiat de concediu şi indemnizaţie pentru creşterea copilului în vârstã de pânã la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de pânã la 3 ani...
2. - Asadar aveti stagiul de cotizare necesar pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie).
- Veti depune certificatele medicale la Casa Judeteana de Aigurari de Sanatate (CJAS).
- Interesati-va la CJAS ce acte trebuie sa duceti la prima depunere de certificat medical.
3. Daca beneficiati concediu de maternitate pentru al doilea copil imediat ce se termina CCC1 veti putea beneficia de indemnizatie pentru CCC2.
- Perioadele de CCC1 si de concediu de maternitate sunt eligibile pentru a beneficia de CCC2.