avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de sarcina si lauzie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de sarcina si lauzie

Buna ziua... sunt in concediu de ingrijire a copilului si urmeaza sa nasc din nou la o luna dupa ce expira concediu de ingrijire ...nu ma fost angajata ,am intrat in concediu fiind studenta ...as vrea sa stiu daca este vreo posobilitate sa "acopar" cunva luna accea ca sa pot beneficia in continuare de concediu pt viitorul copil?? am dreptul la concediu de sarcina si de lauzie ??? la somaj nu am dreptul ,asa mi s-a spus...
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:04, 23 Aprilie 2015
1. Din OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate:

Art. 8
...

c) a beneficiat de concediu şi indemnizaţie pentru creşterea copilului în vârstã de pânã la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de pânã la 3 ani...

2. - Asadar aveti stagiul de cotizare necesar pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie).
- Veti depune certificatele medicale la Casa Judeteana de Aigurari de Sanatate (CJAS).
- Interesati-va la CJAS ce acte trebuie sa duceti la prima depunere de certificat medical.

3. Daca beneficiati concediu de maternitate pentru al doilea copil imediat ce se termina CCC1 veti putea beneficia de indemnizatie pentru CCC2.
- Perioadele de CCC1 si de concediu de maternitate sunt eligibile pentru a beneficia de CCC2.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot intra din ccc1 in ccc2 fara sa merg la serviciu? e_rainbow_love e_rainbow_love Am un copil si sunt in concediu de crestere. La anul in Dec. mi se incheie concediu maternal dar planuiesc sa raman din nou insarcinata si vreau sa aflu daca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc pentru al doilea copil miki36 miki36 Buna ziua, am un copil in varsta de 1 an si luni,el va implini varsta de 2 ani pe 26.05.2015,in momentul de fata eu sunt insarcinata cu cel de al doilea ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie pt ccc2 + realizare venituri concediu medical/prenatal ??? english_teacher english_teacher Buna ziua, Sunt in CCC pana pe data de 24 martie 2016 adica pana la implinirea varstei copilului de 1an si 11 luni.Sunt insarcinata din nou urmand sa nasc ... (vezi toată discuția)