avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare facultativa apartament incadrat in gr. II ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare facultativa apartament incadrat in gr. II seismic

Buna ziua, am urmatoarea intrebare: detin un aparatament de 2 camere, pentru care pana in anul 2014 am avut incheiate atat polita obligatorie cat si faculttaiva de asigurare. Anul acesta, brokerul de asigurari m-a anuntat ca apartamentul a aparut in lista celor cu grad seismic II si nu mai poate fi incheiata polita facultativa. Am verificat, si intr-adevar apartamentul este pe lista, doar ca expertiza apare efectuata in anul 1997!!! Intrebarea mea este de ce abia acum a aparut aceasta problema, daca este corect ca firmele de asigurare sa nu mai asigure ce au asigurat din 1997 si daca exista totusi vreo companie de asigurari care incheie polite facultative si pentru apartamente, in Bucuresti, cu risc seismic II. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Dinozaurulmic , utilizator 20:08, 10 Iulie 2018
Polita obligatorie PAD acopera riscul de cutremur indiferent de riscul seismic.
Prin polita facultativa asigurati alte riscuri cu exceptia celui de cutremur (apa de conducta, incendiu, furt, fenomene meteo, meteoriti, farfurii zburatoare, etc.).
Oricum la un cutremur major toate companiile de asigurari isi vor declara falimentul!
Buna ziua, ce s-a mai întâmplat? Ati găsit o solutie? Având in vedere cum sunt redactate listele primariei, asta ar lasa neasigurate o mare parte din.cladirile din centrul Bucureștiului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost inundata de vecinul de deasupra guinea guinea Am fost inundata de vecinul de deasupra in data de 19.07.2013. Noi nu locuim acolo, suntem plecati din localitate, muncim intr-un alt oras la aprox 700 Km ... (vezi toată discuția)
Asigurarea locuintelor cu risc seismic miulian miulian Am incercat sa ma informez de pe net, dar informatiile sunt contradictorii; apartamentele din blocuri cu Urgenta 1 sau Risc 1 ( sunt 2 lucruri distincte ! ) ... (vezi toată discuția)
Asigurarea apartamentelor in 2016 lily_nic lily_nic Buna, As vrea sa stiu daca imi fac asigurarea facultativa la apartament, full, mai trebuie sa o fac si pe cea obligatorie? Este absurd... din moment ce sunt ... (vezi toată discuția)