avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Perioada de proba se prelungeste daca ai concediu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Perioada de proba se prelungeste daca ai concediu medical in acea perioada

Buna ziua,
Am fost angajata la o firma cu cim nedeterminat si in ultima saptamana inainte de sfarsitul perioadei de proba am avut 10 zile de concediu medical, cand m-am intors din concediu medical, perioada de proba se sfarsise dar totusi am primit notificare ca inceteaza colaborarea cu aceasta firma la sf perioadei de proba. Este legal? Se prelungeste perioada de proba cu numarul zilelor de concediu medical ca in preavizul de concediere?
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: silviaaaaa , utilizator 14:40, 23 Aprilie 2015
In opinia mea , va sunt incidente prevederile art.49 alin.6 C.mun., si anume : În cazul suspendării contractului individual de muncă se suspendă toate termenele care au legătură cu încheierea, modificarea, executarea sau încetarea contractului individual de muncă, cu excepţia situaţiilor în care contractul individual de muncă încetează de drept.
Ultima modificare: Joi, 23 Aprilie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incheierea contractului de munca in timpul concediului medical aam2401 aam2401 buna ziua, M-am angajat la o firma in urma cu 2 luni,cu contract de munca pe perioada nedeterminata,si cu clauza in contract ca primele 90 de zile sunt ... (vezi toată discuția)
Preaviz la contractul de munca pe per. detrminata 1 an azile doar_eumike doar_eumike Buna, legat de dreptul la preaviz in cazul contrcatelor de munca pe perioada detereminata angajatul are dreptulu la PREAVIZ? EX: pers Y se anjeaza la firma ... (vezi toată discuția)
Concediu medical in perioada preavizului Pilu Pilu Buna seara. E vorba ca de la data de 1 aprilie la o parte din angajatii firmei unde lucreaza fiul meu sa li se dea preavize ca se restructureaza firma ... (vezi toată discuția)