avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Concesiune magazin
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Concesiune magazin

Buna ziua,
Situatia este urmatoarea : o persoana lucreaza la magazinul respectiv (care functioneaza la parterul unui bloc intrun apartament proprietate a patronului firmei respective), a fost instiintata de patron de intentia de a da in concesiune magazinul respectiv. Tinand cont de situatia economica actuala si de starea pietii de munca, angajatul respectiv a avut ideea de a incerca concesionarea.

As dori sa aflu :
- care ar fi procedura pentru concesionarea unui magazin (trebuie infiintata firma noua?, trebuie semnat un contract?)
- care ar fi capcanele posibile in negocierea contractului de concesionare?
- daca exista vreun impediment legal ca fostul angajat sa preia prin concesiune magazinul respectiv (considerand situatia cea mai defavorabila, existenta unui contract de confidentialitate)

Multumesc

Cel mai recent răspuns: cosming , utilizator 21:21, 25 Iunie 2009
Nu cred ca termenul de concesiune se aplica in situatia aceasta, in speta d-v cred ca mai corect ar fi un contract de locatie in gestiune, comision sau cumpararea societatii in ultima instanta
sa inteleg ca patronul doreste sa scape de firma?....si Dmv doriti sa o preluati?
daca da , atunci mergeti pe contract de locatie in gestiune.
Multumesc, pentru raspunsurile prompte.

Patronul firmei respective are mai multe locatii, dar se gandeste sa concesioneze o locatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare firma cu cladiri pe teren concesionat Maggiem Maggiem Am mostenit o firma care are in patrimoniu cateva cladiri construite pe un teren concesionat pe 40 de ani. S-a efectuat plata ptr concesiune pe o perioada de ... (vezi toată discuția)
Pot cumpara un teren deja concesionat? claudiaraduica claudiaraduica VREAU SA CUMPAR UN TEREN CARE ESTE CONCESIONAT DE O FIRMA FIRMA RESPECTIVA VREA SA-MI VANDA FIRMA CU TOT CU CONCESIUNE SUNT DE ACORD INSA SE POATE ASA CEVA ... (vezi toată discuția)
Contract de asociere in participatiune Tuty1983 Tuty1983 Daca o societate are concesionata o balta de pescuit de la A.N.P.A poate face un contract de asociere in participatiune cu o alta societate ca aceasta din urma ... (vezi toată discuția)