Buna. Folosesc un autoturisminmatriculat in Franta a unei cunostinte. Mi s-a retinut talon de catre IPJ, sens in care am contestat in martie procesul verbal. Am fost de mai multe ori la IPJ pentru prelungirea dovezii iar azi am aflat ca deja talonul s-a trimis de la catre IGPR in 8 aprilie la Ambasada Frantei din Romania :((
Cum as putea recupera talonul de la Ambasada?
Este legala trimiterea actului de catre IPJ catre Franta daca eu am constestat procesul verbal si am solicitat restituirea talonului de catre IPJ ?
Dati un telefon la ambasada sau va prezentati personal daca sunteti din Bucuresti, explicati situatia, prezentati dovada contestarii procesului verbal in instanta (certificatul de grefa), imputernicire (daca aveti) si intrebati daca talonul se mai afla la ei sau l-au trimis autoritatii emitente. Pentru retinerea talonului in tara trebuia sa faceti o cerere in acest sens la IGPR. De aceasta posibilitate trebuia sa va informeze si politistul care a retinut talonul. Daca cauza retinerii talonului a fost inlaturata atunci in mod normal ar trebui sa va fie restituit, daca aveti imputernicire.
Am sunat la IGPR. Talonul este la Ambasada deja dar cei de acolo mi-au spus ca nu imi pot restitui talonul. Desi am prezentat si certficat de grefa si copie de pe actiune, ipj-ul nu mi-a spus de cererea pe care trbeuia sa o fac catre IGPR :((( ci pur si simplu mi-au prelungit dovada.
Azi tehnoredactez cererea catre Ambasada si trimit prin fax si email.