avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Rechizitionare stoc produse in contul unei datorii ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Rechizitionare stoc produse in contul unei datorii (persoana fizica - SRL)

Buna ziua,

Am urmatoarea problema, va rog sa ma ajutati daca se poate cu un raspuns.

Am o firma (SRL) la care sunt asociat unic (magazin online). Toate cele necesare au fost luate pe firma si achitate cu numerar din “buzunarul” meu (laptopuri, imprimanta, mobilier, amenajare sediu, etc.).

In afara de asta, am mai imprumutat firma prin banca cu 10000 euro pentru un stoc de materiale, elaborare site si alte cheltuieli necesare functionarii. Mentionez ca nu doresc si nici nu am facut un demers in ceea ce priveste vreo rambursare de TVA.

In aprox. doua luni expira termenul la care firma tb. sa-mi restituie imprumutul (cei zece mii de euro). Momentan in banca mai sunt cca. 4000 euro, deci sansele sunt zero sa-mi mai pot lua integral banii inapoi.

Intrebarea mea este daca pot rechizitiona stocul de materiale (4000 euro, importat din UE) + alte obiecte de inventar pentru a ajunge cat mai aproape de suma de 10000 euro imprumutata. Este in regula d.p.d.v. legal ? Eu doar imi doresc sa-mi recuprez o parte din pierdere, avand in vedere ca pana la urma tot ies pe minus bine de tot :(

Firma nu are datorii la bugetul de stat sau la alti furnizori de niciun fel, nici nu doresc vreo rambursare de TVA. (deocamdata doar am dat TVA, nu am incasat deloc, firma nu a functionat deloc cum a trebuit, practic mi-am luat o MARE tzeapa cu ea #-o.)

Va multumesc anticipat pentru raspunsul Dvs., pe care il astept cu mult interes !
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:06, 23 Aprilie 2015
Rechizitionare? Pai ce-i razboi? Nu, nu se poate face asa ceva, adica de procedeul aferent notiunii nici vorba, trebuie sa va ganditi la alta modalitate de a intre in posesia banilor, practic dvs. aveti un drept de creanta asupra firmei, de la aceasta realitate trebuie sa plecati, insa dat fiind ca este firma dvs. ...inchideti firma, si bunurile va revin automat dvs. ca asociat (numai ca veti mai plati un impozit)
Multumesc pentru raspuns. Asa este, termenul folosit de mine "rechizitiona" nu a reprezentat cea mai fericita alegere :)

Firma in cauza este o microintreprindere infiintata in 2014, cu impozit pe venit 3%, fara absolut nicio datorie (stat/furnizori), bineinteles, in afara de mine :)

Imi puteti spune va rog pe ce anume o sa platesc impozitul de care ati mentionat in final si care ar fi cuanutumul acestuia ?

Si inca ceva, in cazul in care suspend firma (deci nu o inchid) pot intra, in baza creantei avute, in posesia patrimoniului firmei astfel incat sa fie stinsa datoria pe care o are firma fata de mine ?
Impozitul il platiti pe venitul realizat si incasat prin bunurile insusite, insa daca acestea sunt cuprinse in acte la o valoare mica, se va calcula la valoarea respectiva cota de 16% (atat este impozitul).
Ar mai fi o varianta proasta sa incercati sa vindeti bunurile altuia, si apoi sa va luat doar imprumutul (banii) de la firma, insa zic proasta caci nu veti obtine o suma indestulatoare.
Ce sa zic? Este groasa. Firma trebuie inchisa oricum, caci de la anul va rupe forfetarul.
Parerea mea este sa luati legatura cu contabila si sa vedeti valorile din contabilitate, poate unele bunuri sunt deja amortizate si le puteti vinde chiar catre dvs. pe doi lei, apoi inchideti firma (procedeu care costa la fel ca si o inmormantare, asta e)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare imprumut de la srl addrianno addrianno Buna ziua, Am si eu o intrebare.In urma cu 3 ani am imprumutat firma mea cu aprox 35000 eur.In toti acesti ani am amortizat din suma aprox 14000 de eur deci ... (vezi toată discuția)
Împrumut de la soacra MamadeAndrei MamadeAndrei Buna dimineața ! Am următoarea situație în familie : in anul 2017 când am cumpărat casa împreună cu soțul meu, ne-a împrumutat soacra mea cu suma de ... (vezi toată discuția)
Creditare societate de catre asociat unic Emamea Emamea Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Sunt asociat unic si administrator la un SRL.Doresc sa creditez societatea cu o suma de bani, suma ... (vezi toată discuția)