avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rutiera
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rutiera

Am mers la biroul de taxe si impozite al primariei sector 5 pentru plata impozitului pe masina. Aici mi-a dat o nota de plata in care figura pe langa valoarea taxei pe masina, anul curent,si inca o suma ce reprezinta valoarea unei amenzi de circulatie data in anul 2009 despre care nu am luat cunostinta pana acum. Am inteles din discutii cu alte persoane ca trecand 5 ani aceasta amenda s-a prescris.Ce procedura trebuie sa urmez pentru a sterge acesta datorie existeta in rolul meu fiscal in situatia cand asa cum am spus intervine prescrierea.
Va multumrsc mult.
Cel mai recent răspuns: georgescug , utilizator 17:30, 24 Aprilie 2015
Conform art. 131 din Codul de procedura fiscala, dreptul de a cere executarea silita a creantelor fiscale se prescrie in termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului urmator celui in care a fost aplicata amenda
Trebuie sa stiti ca acest termen se intrerupe si se reia prin orice act incheiat de autoritatea emitenta a amenzii sau de executorul judecatoresc
Trebuie sa verificati temeinic dosarul existent la serviciul debite in urmarire pentru a constata daca ion acest termen au mai fost intpcmite somatii de plata
Prin impunerile anuale nu a fost comunicata amenda ?



Multumesc pentru raspuns.
Din anul 2009, cand figureaza amenda, pana in 2015 nu am primit nimic, nici somatii sau alte acte sa fiu instiintat de aceasta amenda. Asa cum am aratat, anul acesta cu ocazia platii impozitrului pe masina am primit acea nota ca sunt dator si cu amenda din anul 2009. Din acest motiv intreb cum procedez ca acesta datorie sa nu mai figureze in rolul fiscal fiind prescriusa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere amenda circulatie eugenia36 eugenia36 Sotul meu a avut o masina pina in 2008 pe care a vandut-o fara sa isi faca radierea de pe numele lui.In perioada 2004-2008 a primit amenzi de circulatie pe ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorii petroniki petroniki Nu am achitat impozitul pt locuinta si masina,plus amenzile de la circulatie de vreo 3 ani.Va rog sa-mi spuneti daca aceste datorii se prescriu?Multumesc! (vezi toată discuția)
Prescriere amenda ndan57 ndan57 Buna ziua, in cat timp se anuleaza, prescrie o amenda data de primarie ptr. reabilitare termina exterior apartament fara autorizatie de constructie ... (vezi toată discuția)