avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil si incepere servici
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil si incepere servici

In momentul de fata sunt in CIC pana in noiembrie, copilul face 2 ani in decembrie, diferenta de 1 luna pe care ar trebui sa o ia tata cu siguranta vom renunta la ea ( trebuie facut ceva in acest sens, cerere sau o adresa undeva?), iar eu ar trebui sa ma intorc la lucru dar am un program cam lung si nu imi pot lua copilul de la cresa si asi vrea sa-mi gasesc un alt loc de munca:
- daca ma angajez in alta parte pana in noiembrie pot lua in continuare indemnizatia de crestere copil si sa iau si un salariu?
- ce valoare trebuie sa aiba salariul ca sa fie legal? (am citit ceva cu de 3 ori ISR /an)
- si tot in acest timp ce trebuie sa fac cu vechiul loc de munca? imi dau demisia cand incep la noul loc de munca sau trebuie sa astept pana in noiembrie la data cand trebuie sa incep legal?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:19, 24 Aprilie 2015
1. - AJPIS va suspenda plata indemnizatiei pentru concediu crestere copil (CCC) in ziua urmatoare aceleia in care copilul implineste 1 an si 11 luni.
- Nu ar fi rau sa si anuntati la Primarie, in scris, sa va suspende plata indemnizatiei.

2. In timp ce sunteti in CCC va puteti angaja oricand in alta parte dar sa nu aveti venituri mai mari de 3.000 lei pe an calendaristic.

3. - Incepand cu ziua urmatoare aceleia in care implinese copilul 2 ani inceteaza plata indemnizatiei pentru CCC si puteti sa solicitati fostului angajator incetarea contractului individual de munca (CIM).
- Codul muncii permite sa aveti doua CIM in acelasi timp (la primul angajator si la al doilea).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca in perioada crestere copil confidential confidential La multi ani! Buna ziua, In data de 21 Decembrie 2014 mi s-a suspendat contractul de munca pentru concediul ingrijire copil in urmatorii 2ani. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Doresc sa ma intorc din ccc mai devreme la serviciu dorisk dorisk Buna ziua,sunt in concediu crestere copil pentru 2 ani,copilul meu are 8 luni,deci mai am un an si un pic de concediu, doresc sa-mi caut un job mai bun iar ... (vezi toată discuția)
Demisie din concediu de crestere copil dobrealina23 dobrealina23 Eu sunt in concediu de crestere copil incepand cu 1.01.2014. Din 1.03.2014 doresc sa ma angajez la o alta firma. Cum procedez cu firma la care sunt in prezent? ... (vezi toată discuția)