avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... probleme cu firma de recuperari creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

probleme cu firma de recuperari creante

Am contactat un credit de 300 lim lei, in august 2007 la BRD, din care eu am 200 mil iar restul de 100 mil lei am girat pe cineva cu angajament de plata la notar.Am platit primele 7 rate fara intirzieri . Apoi pe cea de-0a 8-a am platit-o cu o intirziere de 2 saptamini si deja au inceput cei de la BRDsa ma sune in continuu pe fix, mobil cu nr. privat si sa ma terorizeze cu telefoanele si somatiile ca am intirziat cu plata. Din cauza pierderii serviciului nu am mai putut achita restul ratelor . Le-0am explicat ca nu mai am un job si venituri din care sa pot plati si ca imi caut de lucru. In fine, acum in luna mai 2009 Eos a inceput sa ma streseze cu telefoanele si sa ma someze cu executarea silita cum ca daca nu platesc suma integrala de 300 mil ma executa, apoi vazand ca totusi nu pot plati au lasat-o mai moale si au spus ca macar sa platesc la zi ratele fara sa imi perceapa majorari. Am aceeptat sa platesc timp de 2 luni cite 250 Roni si ultima data 500 roni ca sa nu mi se perceapa majorari si acum in mai, reespectiv iunie sa achit suma de 145 mil . Pt. ca nu am facut rost de suma respectiva, au inceput din nou sa ma someze ca ma executa. Inrtrebarea mea este daca toata aceasta interventie si stres a celor de la Eos este totusi intemeiata legal si real?
Cel mai recent răspuns: Doru Valean , Consilier juridic 07:56, 26 Iunie 2009
In principiu demersurile lor sunt intemeiate, pentru ca sumele sunt exigibile prin intarziere la plata. Pentru ca un credit sa fie scadent anticipat, insa, este necesara indeplinirea unor conditii, iar aici va rog sa studiati contractul de credit pe care l-ati semnat. Cea mai buna solutie ar fi sa incercati sa obtineti o reesalonare a ratelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie platita partial koncz zs. koncz zs. Am si eu o nelamurire . In cursul acestui an , in luna februarie am primit o factura de la Orange romania in valoare de 900 Ron. La momentul respectiv nu am ... (vezi toată discuția)
Executarea silita mimibuzea mimibuzea buna ziua stimati prieteni,sunt tare speriata de urmatoarea problema;in anul 2006 am facut un credit la bcr pe care timp de un an de zile am fost cu ratele la ... (vezi toată discuția)
Probleme cu firma de recuperari creante gcristina gcristina Am si eu o mare problema cu cei de la eos ksi. Acum 5ani e zile am luat o camera de filmat de la altex la care plateam 60ron pe luna rata la Credit Europe ... (vezi toată discuția)