avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 280 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune nedezbatuta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune nedezbatuta

mama a decedat in 2010 decembrie.nu s a facut succesiune.acum se poate???
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:39, 25 Aprilie 2015
se poate doar că nu veţi primit bonificaţia aceea de scutire de taxă care se acordă în primul an.
succesiunea poate fi dezbatuta oricand . atentie insa la termenul d eopriune succesorala, care este de 1 an de la data decesului defunctei .
in cazul dvs termenul de optiune succesorala e ( a fost ) de 6 luni, banuiesc ca ati facut acte prin care sa fi acceptat tacit succesiunea.
De taxe nu sunteti scutit in vreo situatiele datorati oricum si oricnd veti dezbate si sunt aceleasi, insa cum nu ati dezbatut succesiunea in termen de 2 ani de la deces, veti plati si impozit pt cota ce o mosteniti, de 1% din valoarea ei.
Mergeti la un notar de pe raza ultimului domiciliu al decedatei si va lamuriti.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Aprilie 2015
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire efuionut efuionut Situatia sta in felul urmator, Bunicii din partea tatalui meu, mama si tatal meu au decedat si tatal meu mai are o sora. Din totdeauna tatal meu si mama mea ... (vezi toată discuția)
Taxa de succesiune stefan_claudia stefan_claudia Buna seara, am si eu unele nelamuriri in privinta taxei de succesiune. Tata a decedat de curand si vrem sa deschidem taxa de succesiune. Vreau sa precizez ca ... (vezi toată discuția)
Termen deschidere succesiune marinel12 marinel12 Buna ziua. As vrea sa stiu care este termenul limita legal pentru a deschide succesiune la notar (6 luni sau un an de la deces) fara taxe speciale si care ... (vezi toată discuția)