avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incadrare dupa pensionare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incadrare dupa pensionare

Acum sunt angajata si mi-am depus dosarul pentru pensionare (F, 60 ani impliniti in martie, ani de munca 38), dar, vreau sa raman in continuare sa lucrez (conducerea unitatii fiind de accord).
Contractul de munca care il am poate sa curga in continuare si dupa ce primesc decizia de pensionare sau trebuie inchis si facut alt contract?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:27, 24 Aprilie 2015
1. Din Codul muncii:

Art. 56
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
...

c) la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate de gradul III, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare; la data comunicarii deciziei medicale asupra capacitatii de munca in cazul invaliditatii de gradul I sau II;
...

(2) Pentru situatiile prevazute la alin. (1) lit. c)—j), constatarea cazului de incetare de drept a contractului individual de munca se face in termen de 5 zile lucratoare de la intervenirea acestuia, in scris, prin decizie a angajatorului, si se comunica persoanelor aflate in situatiile respective in termen de 5 zile lucratoare.

2. Din datele prezentate de dvs. reiese ca este vorba de pensie pentru limita de varsta si, in aceasta situatie, trebuie sa va inceteze actualul contract individual de munca (CIM) si va poate incheia un alt CIM cu aceeasi data.

Ultima modificare: Vineri, 24 Aprilie 2015
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
angi25 a scris:

....
Contractul de munca care il am poate sa curga in continuare si dupa ce primesc decizia de pensionare sau trebuie inchis si facut alt contract?
Multumesc.

C.i.m. vechi va inceta de drept, iar pentru continuare activitatii va trebui sa incheiati un nou c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare la limita de varsta Florescu Madalina Florescu Madalina Buna ziua Am o colega care a implinit varsta de 60 ani si are vechimea necesara pensionarii la limita de varsta. Este obligatoriu pentru angajator sa emita ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca in cazul pensionarii gluten gluten Pentru pensie limita de varsta ,contractul de munca inceteaza de drept ca si la pensie anticipata si pensie de boala? Se face decizie de propunere la pensie ... (vezi toată discuția)
Incetare cim art 56 / c carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com In data de 02.07. un salariat implineste 65 de ani - cel putin 15 ani vechime, are - deci trebuie pensionat. Dar daca el spune ca nu a primit decizie de la ... (vezi toată discuția)