Acum sunt angajata si mi-am depus dosarul pentru pensionare (F, 60 ani impliniti in martie, ani de munca 38), dar, vreau sa raman in continuare sa lucrez (conducerea unitatii fiind de accord).
Contractul de munca care il am poate sa curga in continuare si dupa ce primesc decizia de pensionare sau trebuie inchis si facut alt contract?
Multumesc.
Art. 56
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
...
c) la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate de gradul III, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare; la data comunicarii deciziei medicale asupra capacitatii de munca in cazul invaliditatii de gradul I sau II;
...
(2) Pentru situatiile prevazute la alin. (1) lit. c)—j), constatarea cazului de incetare de drept a contractului individual de munca se face in termen de 5 zile lucratoare de la intervenirea acestuia, in scris, prin decizie a angajatorului, si se comunica persoanelor aflate in situatiile respective in termen de 5 zile lucratoare.
2. Din datele prezentate de dvs. reiese ca este vorba de pensie pentru limita de varsta si, in aceasta situatie, trebuie sa va inceteze actualul contract individual de munca (CIM) si va poate incheia un alt CIM cu aceeasi data.
....
Contractul de munca care il am poate sa curga in continuare si dupa ce primesc decizia de pensionare sau trebuie inchis si facut alt contract?
Multumesc.
C.i.m. vechi va inceta de drept, iar pentru continuare activitatii va trebui sa incheiati un nou c.i.m.