Doua societati functioneaza, cu chirie, in acelasi imobil. Proprietarul imobilului nu are contract de furnizare a energiei electrice. Una din societati, AAA SRL, incheie cu furnizorul de energie electrica contract de furnizare a energiei electrice, iar cealalta, BBB SRL, se intelege cu AAA SRL si se racordeaza la reteau sa. Din diverse motive, intre administratori apar neintelegeri, motiv pentru care AAA SRL ii solicita lui BBB SRL sa se debraseze de la reteaua sa. BBB SRL refuza, motiv pentru care administratorul lui AAA SRL se ocupa personal si debraseaza pe BBB SRL.
Intrebari :
- administratorul lui AAA SRL comite vreo fapta penala, in conditiile in care BBB SRL vine si reclama ca in momentul debrasarii i-a fost distrusa aparatura datorita unor eventuale scurtcircuite?
- administratorul lui AAA SRL avea dreptul sa devina furnizor de energie electrica pentru BBB SRL?
- daca administratorul lui BBB SRL refuza debrasarea, poate fi acuzat de furt, avand in vedere ca s-a brasat, initial, la reteaua lui AAA SRL cu acordul administratorului acesteia?
- pentru a dovedi ca se fura curent din reteaua sa, AAA SRL trebuie sa solicite sprijinul furnizorului sau politistilor (avand in vedere ca acestia nu au pregatirea sa constate efectiv modalitatea prin care se face furtul de energie)?
1-Administratorul AAASRL nu se face vinovat de savarsirea de fapte sub incidenta penala
2-AAASRL nefiind furnizor de utilitati legal nu poate fi considerat furnizor de energie electrica,nu are competenta sa incheie contracte furnizare energie electrica
AAASRL preia de furnizorul de utilitati serviciul de energie electrica
3-Daca nu exista bransament distinct ,nu este furt de energie ci eventual consumatori suplimentari-pe care AAASRL poate sa ii conteste
4-Politia nu se poate implica sa constate eventual consum suplimentar de energie/furt,in conditiile in care a existat o intelegere tacita intre administratorii celor 2 firme
Furnizorul de energie electrica detine autoritatea si competenta sa constate eventual bransament ilegal
- AAA SRL nu a incheiat un contract cu BBB SRL, ci in baza unei intelegeri verbale s-a realizat racordarea.
- racordarea s-a facut prin legarea a doua fire electrice la brasamentul lui AAA SRL. Cele doua fire alimenteaza reteaua interna a lui BBB SRL. Firele sunt legate dupa contorul lui AAA SRL, astfel ca furnizorul de energie nu este afectat intrucat el factureaza toata energia consumata. Cum ar putea si unde sa conteste AAA SRL faptul ca "o duce in spate" si pe BBB SRL, fara ca acestia sa-i plateasca ceva?