Trimiteti notioficari in ambele cazuri proprietarilor la adresa din bloc, prin posta cu confirmare de primire.
Asa, cum s-a mai spus, daca primeste scrisoarea o sa primiti confirmarea de primire, iar daca nu e de gasit la adresa, o sa primiti scriosarea inapoi, cu explicatia scrisa de la posta. In ambele situatii folositi aceste dovezi in instanta daca va fi cazul.
Instituiti privilegiul imobiliar. Presedintele asociatie si depuna cererea la OCPI insotita de ultimile trei liste de plata. Privilegiul este gratuit.
In acest fel sunteti mai siguri ca apartamentul nu va fi instrainat, iar OCPI o sa le trimita si restantierilor adresa de instituire a privilegiului imobiliar ceea ce-i poate trezi la realitate.
Deci dle Totolici, sa inteleg ca mai intai institui privilegiul imobiliar si apoi ii actionez in instanta? Daca OCPI le trimite o adresa care ii "trezeste" si platesc, poate nu va ma fi nevoie sa mergem mai departe. O problema insa de care ma lovesc este ca in modelul de actiune in instanta trebuie completat nr hotararii judecatoresti de infiintare a asociatiei, care la noi nu exista. Nici macar pres de pe vremea cand s-a infiintat asoc nu stie nimic de asta. O prietena admin de la un bloc unde s-a infiintat asoc in acelasi an - 1999 - spune ca pe vremea aceea nu se dadeau hotarari judecatoresti de infiintare, ci doar un numar de inregistrare la Administratia financiara a sect. de care apartine blocul. Intr-adevar, pe prima pagina a statului si acordului de asociere apare o stampila dreptunghiulara in care scrie: Administratia financiara a sect 2, iar dedesubt este un nr de inregistrare si data. (M-29/15.10.99) Este corect ce sustine prietena mea?
Puteti institui privilegiul imobiliar oricand, inainte sau dupa...
Nu exista un model de actiune in instanta pe care sa-l "completati". Sigur ca trebuiesc respectate, in cerere de actionare in judecata, cateva reguli de adresare, de motivare in fapt si in drept, elemente de identificare a reclamantului si a paratului... Dumneavoastra va identificati prin ceea ce aveti, atasati o copie a stautului, a certificatului de inregistrare fiscata, hotararea adunarii generale cu privire la procentul de penalizari, sistemul propriu de penalizari adopatat de comitet, listele de plata pentru intreaga perioada restanta, notificari, calcul penalizari, mediere, privilegiu imobiliar... daca le aveti.
Este corect ce sustine colega dumneavoastra; a fost o perioada scurta cand asociatiile se infiintau fara a trece prin instanta.
Multumesc pt lamuriri. Am descarcat de pe un site al asoc de propr un model de chemare in instanta - ceva de genul asta, nu stiu daca exact asa se numea actul respectiv - in care apare un camp de completat cu hot. jud de care v-am spus. Daca este un formular standard m-am gandit ca trebuie sa-l completez exact cum scrie acolo.