avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu 1 copil minor si partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu 1 copil minor si partaj

buna ziua. va explic pe scurt situatia mea: acum cateva zile sotia cu care sunt casatorit de 16 ani imi spune cand eram la un restaurant ca a fasit pe altcineva si ca ar fi bine sa ne despartim intrucat ei sunt impreuna de aproape 1 an si au planuri serioase. mentionez ca avem un copil de 12 ani , un apartament cumparat din banii de la nunta . o masina luata acum 4 ani si 3 credite. i-am zis ca plec prin magazine sa imi revin si pana ajung eu acasa ar fi bine sa plece la noua ei iubire, fapt care s-a si intamplat.(probabil ca abia astepta sa fie cat mai mult impreuna si nu stia cum).Ea sta cu el de cateva zile si spune ca acum vrea si baiatul , pe care nu vreau sa il las sa locuiasca cu ei. I-am propus divortul la notar cu copilul la mine si drept de vizite cand vrea si cum vrea si partajul mai tarziu. Ce sanse as avea in instanta sa castig ca baiatul sa locuiasca cu mine ? Cum pot dovevi instantei ca a parasit domiciliu ? si nu e o mama atat de buna cum incearca sa apara . Mentionez ca soacra-mea este e partea mea. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:53, 29 Aprilie 2015
Minorului i se stabileste LOCUINTA la unul dintre parinti, nu DOMICILIUL.
Copilul va ramane la cine va stabili instnta si e greu de spus.
Mama are sanse mai mari la inceperea procesului dar depinde de mai multe lucruri pana la finalizarea acestuia.

La partaj pare ca va fi jumate jumate, dar nimic nu este cert pana nu se judeca...
Vreau sa va rog sa fiti atent la afirmatia "soacra si cumnata sunt de partea mea". Sunt in momentul acesta de soc, dar garantez ca isi vor schimba optiunea. Nimic nu face omul fara motiv. Acum au un motiv care se va modifica in zilele urmatoare. Nu va bazati neconditionat pe vorbele lor. Nu influientati copilul, lasati-l sa aleaga. Nu va razbunati! Imaginati-va ca acum incepe viata pentru Dv. Sunt doua notiuni - tata si parinte. Tata are un rol proactiv, parintele are rol de sprijin. Tata este responsabil, parintele se comporta ca cel mai bun prieten. In viata conteaza foarte mult ce alegi. Alegeti doar - inainte!
gigi94 a scris:

Ce sanse as avea in instanta sa castig ca baiatul sa locuiasca cu mine ?


gigi94 a scris:

am vorbit cu copilul si deocamdata vrea sa ramana la mine in casa lui


Sansele sunt multe. Mai ales daca baiatul in varsta de 12 ani vrea sa locuiasca cu dvs.
Adevaratele sanse depind de multe amanunte de viata pe care nu le puteti oferi pe forum... şi de modul in care veti actiona in perioada imediat urmatoare.

Inainte de a da buzna prin te miri ce cabinete si directii, poate ar fi bine sa deschideti usa biroului unui avocat. Chiar daca de actionat veti actiona mai tarziu ori veti divorta la notar ori veti astepta sa vedeti ce pas face cealalta parte etc. Dar macar veti afla lucruri interesante, pentru ca atunci cand veti face orice pas sa stii ... ce faceti si mai ales de ce faceti ceea ce faceti.

Sunt cam criptica, stiu. Pentru ca nu vreau sa scriu aici cu subiect si predicat CUM as exploata eu impotriva dvs. unul din paşii pe care i-ati facut, daca as fi adversarul dvs. Avocatii au capacitatea de a privi lucrurile din ambele perspective. Si vad si ceea ce subiectivismul partilor le impiedica sa vada.

Concentati-va pe ceea ce doriti (locuinta baiatului la dvs.). Ca nu va ajuta la nimic sa dovediti ...cat de zgomotos a tras ea usa dupa ea ... sau care e parerea rudelor ei despre ce face ea (Apropo, poate va gasiti alti martori. Ar putea fi audiate rudele intr-o astfel de cauza, dar cand martorii sunt rudele celeilalte parti surprizele pot fi de proportii.)
Ultima modificare: Marți, 28 Aprilie 2015
romascanu, moderator
Si concentrati-va pe copil, nu pe dv., ce castigati dv., cine va da dreptate dv. etc. O sa pierdeti copilul cu brio asa, cu toate instantele din lume de partea dv. Si mai rau, se va pierde el pe el.
Eu una nu vad aici decat drama unei culpe comune.

Alte discuții în legătură

Divort, 2 copii minori Andreiulmeu Andreiulmeu Buna ziua, Sunt un tata de 36 de ani, cu doi copii minori, de 4 si 6 ani, care doreste sa divorteze. Motivul principal este infidelitatea sotiei si secundar ... (vezi toată discuția)
Divort; incredintare copii; partaj valerica1 valerica1 am 2 copii, sunt in concediu de crestere a copilului.sotul are o legatura extraconjugala.ma ajuta la divort daca am dovezi in sensul acesta?ce se intampla cu ... (vezi toată discuția)
Nu vreau sa divortez ContSters310063 ContSters310063 sotul a plecat de acasa de o luna, la bunica lui cu motiv de divort din cauza jignirilor verbale. dupa 10 ani casnicie si un copil minor de 3 ani. a venit cand ... (vezi toată discuția)