avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune- care sunt pasii care trebuie urmati?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune- care sunt pasii care trebuie urmati?

Buna seara,
Va rog sa ma ajutati cu o intrebare

Parintii mamei au decedat, tatal in urma cu 7 ani, mama in decembrie anul trecut. Succesiunea nu a fost facuta dupa decesul tatalui.
Mama este unic copil deci unic mostenitor. Poate face succesiune prin tribunal deoarece veniturile ei sunt destul de mici? Am inteles ca sunt mai reduse costurile la tribunal fata de notar. Care ar fi pasii care trebuie sa ii urmeze in acest caz?
Imi puteti estima niste costuri?
Succesiunea trebuie facuta pt
- intravilan: 1000 m casa, anexe si curte / 2000 m teren arabil si vie /
- extravilan: 5000 m tren arabil / 2000 m vie / 1000 m pasune

Multumesc si sper sa ma puteti ajuta cu raspuns.
Ultima modificare: Vineri, 24 Aprilie 2015
steliana2015, utilizator
Cel mai recent răspuns: steliana2015 , utilizator 20:17, 15 Iulie 2015
da, notariii nu pot acorda/ facilita ajutorul public judiciar ( scutiri/redeceri/ealonari )
ei pretind si incaseasa fara cereri sau discutii...altfel, afara din birou
buna seara.
in acest caz, mama dvs fiind unic succesor, succesiunea nu poate fi dezbatuta in instanta .
cu cine s-ar "judeca" dansa ? in orice proces, tb sa fie un reclamant si un parat ..
ce solutie are in acest caz? taxele la notar depasesc posibilitatile financiare

Si mai am o intrerbare.
Tatal ei a decedat in urma cu 7 ani (nu s-a facut succesiune) si mama in decembrie anul trecut.
In acest caz mai pateste taxa de 1% ?
Ultima modificare: Vineri, 24 Aprilie 2015
steliana2015, utilizator
sa dezbata succesiunea cand va avea posibilitati financiare .
descendentii sunt mostenitori sezinari , ceea ce inseamna ca ei pot exercita stapanirea de fapt asupra patrimoniului succesoral, de asemenea ei au dreptul de a administra acest patrimoniu si de a exercita drepturile si actiunile defunctului .
Si referitor la ultima intrebare? Va plati sau nu taxa de 1%?
multumesc

Alte discuții în legătură

Succesiune emine emine Buna ziua, Tatal unei prietene a decedat acum 7 ani. Dupa deces nu s-a facut scuccesiune. In decembrie 2014 a decedat si mama ei. Care este procedura cea ... (vezi toată discuția)
Mostenire bunuri de la bunic Raimonda Raimonda Va prezint urmatoarea situatie: -casa construita de parintii mei in 1960,dar pe numele bunicului -taxele casei platite de parintii mei -exista ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire bratubotan bratubotan Suntem trei mostenitori si dorim sa facem succesiunea. Mentionez ca ambii parinti sunt decedati. Succesiunea consta in : a) teren arabil extravilan 21800 ... (vezi toată discuția)