avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită perimare contestatie la executare noul cod de ...
Discuție deschisă în Executare silită

perimare contestatie la executare noul cod de procedura civila

Buna seara.
Am o problema la care sper sa ma ajutati sa gasesc o solutie. In fapt, in anul 2013 am promovat o contestatie la executare impotriva unui creditor care a avut la baza o somatie transmisa prin executor judecatoresc. La respectiva contestatie am anexat toate actele comunicate de catre executor. Instanta, printr-o citatie mi-a pus in vedere ca pana la termenul de judecata fixat sa mentionez care sunt actele de executare pe care inteleg sa le contest. Mentionez ca in cuprinsul actiunii am aratat ca solicit instantei sa dispuna anularea formelor de executare incepute in dosarul executional X. Din eroare am omis sa depun mentiunea expresa ceruta de catre instanta iar cauza mi-a fost suspendata pe baza art.242 NCPC anul trecut in luna aprilie. Ulterior am uitat sa mai verific dosarul iar in cursul acestor zile am primit o citatie avand ca obiect perimare. Va rog sa-mi spuneti daca se mai poate face ceva in aceasta speta, o solutie legala si daca se mai pot face ceva mentiuni in dosar pana la termenul fixat de instanta pentru a nu se perima dosarul.
Va multumesc
O seara frumoasa.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:05, 25 Aprilie 2015
ati castigat:D doasarul a fost suspendat dupa voia dvs...pana la perimare
ati castigat

Chiar nu a castigat
Principalul efect al perimarii judecatii consta in stingerea procesului in faza in care se afla la momentul indeplinirii conditiilor perimarii.
Asta se traduce prin acea ca actele de procedura intocmite pana la data perimarii judecatii se considera si nu produc efecte, iar partile din proces sunt repuse in situatia juridica anterioară introducerii cererii ,respectiv creditorul prin executorul judecatoresc poate relua procedura de executare silita
Daca intre timp nu s-a prescris dreptul la acţiune ,partea interesata poate introduce o noua actiune
Perimarea procesului intentat de dvs, nu are legatura cu perimarea executarii. Daca nu s-au mai facut acte de executare in timpul asta si executarea e perimata, puteti cere tot in instanta sa se constate perimarea ei sau sa nu faceti nimic si sa mai asteptati pana se prescrie dreptul creditorului la actiune.
In privinta procesului, nu stiu ce ati putea invoca pt ca instanta sa nu se pronunte ca cererea dvs e perimata. Sunt de parere s-o lasati asa cum e.
Daca se vor mai face acte de executare apoi, veti putea contesta ca si prima data, asa ca nu-i bai.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog un sfat pentru intreruperea executari gemilia gemilia spune-tiva rog se poate deschide proces in instanta pentru anularea contractului de imprumut ?suma 2ooo euro dar exista dosar executional pentru acest imprumut ... (vezi toată discuția)
Acțiune în constatare perimare executare silita Ioanasergiu1985 Ioanasergiu1985 Am înaintat în instanță acțiune în constatare perimare executare silita. Am solicitat de la executori dosarele de executare și am mers la un avocat care ... (vezi toată discuția)