Buna seara.As dori sa ma puteti lamuri intr-o privinta:unde lucrez mi s-a spus sa imi deschid o firma cu ajutorul societatii ..mi s-a dat o o foaie pe care eu trebuie sa o legalizez:...dovada privind disponibilitatea si rezervarea firmei.....In temeiul art.39 din legea nr.26/1990,republicata,cu modificarile ulterioare,s-a procedat la verificarea disponibilitatii firmei ELENA- ANCA SRL-D solicitata de asociat Irimia Ionel pentru autorizare si inmatriculare.....Verificarea si rezervarea firmei s-au efectuat la optiunea solicitantului.In urma verificarii s-a constatat ca firma a carei verificare s-a solicitat este disponibila.Rezervarea firmei are caracter administrativ si prealabil ,asupra legalitatii formale a firmei urmand a se pronunta directorul ORCT/persoana desemnata conform OUG nr.116/2009 prin Decizia D.G.nr.20/14.01.2010 cu ocazia solutionarii cererii de inregistrare in registrul comertului.Rezervarea firmei este valabila 3 luni de la data emiterii.Denumirea rezervata nu este constitutiva de drepturi in sensul legii nr.84/1998.......Specific ca numele meu nu apare pe aceasta foaie ,doar denumirea firmei pe care eu am ales ...daca eu am profit in timp pe aceasta firma si cel care apare ca asociat are drepturi???Va rog sa ma lamuriti de ce trebuie sa legalizez aceasta foaie????si care este rolul meu la aceasta societate pe care eu o deschid????
Deci nu trebuie sa fiu de acord cu acest lucru....mi s-a spus ca vom plati mai putin la impozit pe societate decat ca atunci cand lucrez cu carte de munca.....
Banii ii veti scoate din firma proprie in 2 moduri:
- salariu (dar asta inseamna ca veti suporta dv taxele)
- dividende, dar in anul urmator abia, dupa repartizarea profitului in dividende. Veti suporta impozit si cass. Dividendele le veti putea lua numai prin banca, daca depasesc 10.000 lei.
Si mai trebuie sa tineti seama de inca cateva cheltuieli: contabil, amenzi posibile (nu mici dupa cum vedeti). Iar de la anul, impozitul la casa ar putea creste de vreo 20 de ori daca aveti firma acasa.