avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Impartire teren si cadastru
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Impartire teren si cadastru

Detinem o suprafata de teren de 7,2 ha pe care suntem 4 mostenitori, conform Certificatului de Mostenitor si anume: sora tatalui meu care detine jumatate (3,6 ha) din suprafata, iar pentru ca tata este decedat, eu, fratele si sora mea jumatatea cealalta (fiecare cate 1,2 ha). La primarie avem deschis rol fiecare pe suprafata lui pentru care si platim impozit si vrem sa facem cadastru, iar sora tatalui vrea sa ne cedeze din suprafata ei o parte la fiecare dintre nepoti (eu, frate si sora).Cum trebuie sa procedam ca totul sa fie legal? Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 15:06, 25 Aprilie 2015
Trebuie facut cadastru, iar apoi trebuie facut un act de transmitere a proprietatii de la matusa catre dvs. (fie act de vanzare, fie donatie, fie legat, depinde ce alegeti).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie teren agricol de la o matusa cyan cyan am o matusa care vrea sa doneze mie si unui var de al meu 2 ha de teren agricol , cate 1 ha fiecaruia. matusa nu a fost casatorita si nici nu a avut ... (vezi toată discuția)
Este posibil să intru în posesia unei jumătăți de teren aparținând bunicilor mei decedați, având în vedere că pentru această jumătate nu s-a făcut succesiunea și este nerevendicată de 20 de ani? ASKB ASKB Este posibil a intra in posesia unei jumatati de teren apartinand bunicilor mei decedati, avand in vedere ca pentru aceasta jumatate nu s-a facut succesiunea ... (vezi toată discuția)
Cedare mostenire Iosua Iosua Tata si matusa mea imi pot ceda partea de teren la un notar contra unei sume de bani? Terenul si casa este pe numele strabunicului meu. (vezi toată discuția)