avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Permis de sedere in Romania pentru administrator ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Permis de sedere in Romania pentru administrator societate

Buna ziua,
Am o cunostinta care a lucrat o perioada in Romania si a avut permis de sedere temporara in baza contractului de munca. Societatea la care a lucrat nu ii va mai prelungi contractul de munca iar permisul de sedere ii expira intr-o luna. Domnul doreste sa infiinteze o societate comerciala al carei administrator si asociat va fi ( asociat impreuna cu alte 3 persoane) si ar dori sa stie daca poate obtine permis de sedere in baza functiei sale de administrator. De asemenea as dori sa stiu daca este necesara si o investitie majora pentru obtinerea permisului. Am auzit ceva despre 100.000 Euro sau mai mult. Mentionez ca domnul este catatean non-UE iar afacerea sa in Romania va consta in deschiderea unui restaurant de tip fast-food. Orice raspuns mi-ar fi de mare ajutor.
Va multumesc anticipat.
O zi buna in continuare!
Informatii generale gasiti aici:
[ link extern ]
Informatii detaliate gasiti in OUG 194/2002, actualizata, Art. 43 - Viza de lunga sedere pentru activitati comerciale:
[ link extern ]
multumesc pentru informatii. O zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezidenta cetatean strain in romania fedna fedna Buna ziua. As dori sa stiu cum poate obtine un cetatean strain (din UE) rezidenta in Romania. Multumesc anticipat pentru raspuns (vezi toată discuția)
Viza de lunga sedere pentru administratori non-ue ContSters229141 ContSters229141 Cum pot obtine o viza de lunga sedere pentru administratorii NON-UE,ai unei societati nou infiintata. Mentionez ca aceste vize sunt solicitate acum pentru ... (vezi toată discuția)