avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Import si modificarea retetei produsului alimentar
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Import si modificarea retetei produsului alimentar

Buna ziua, Imi pare rau daca raspunsul se afla deja in alt loc pe forum dar nu l-am gasit.

As dori sa deschid un Restaurant tip FAST FOOD , pe langa autorizatiile clasice. As dori sa stiu ce autorizatii si acte imi trebuie pentru a importa produse din UE si a le folosii in retetele de fast food.

Am inteles ca importul produselor nu ar fi problema. Dar as dori sa stiu cum sta treaba cu faptul ca produsul importat este desfacut din ambalaj si folosit meniul de fastfood.

Spre exemplu as dori sa aduc din UE o lipie speciala si sa o folosesc pentru fastfood-ul meu , care sunt actele necesare?

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Primoris SRL , Consilier juridic 11:26, 8 Iunie 2018
Bună ziua,

După finalizarea formalităților de la Registrul Comerțului, trebuie să faceți demersurile legale la DSVSA-ul competent teritorial (DSVSA București, dacă localul se află în București).
Pentru asta veți depune o cerere și documentația aferentă, după care vă pregătiți pentru control. Am inserat un link către formularul cererii postat pe site-ul DSVSA: [ link extern ]

De asemenea, informații detaliate privind actele ce trebuie pregătite pentru control și condițiile legale veți găsi chiar aici în forum: www.avocatnet.ro/forum/discu...

Ulterior, veți face o nouă solicitare către DSVSA pentru înregistrarea ca operator de comerț intracomunitar - import (am folosit exact exprimarea de pe site-ul DSVSA).
Găsiți aici link-ul către formularul acestei cereri, tot de pe site-l DSVSA: [ link extern ]

Lipia respectivă este, practic, o materie primă!

Alte informații utile mai găsiți pe JuristFirme.ro: [ link extern ]
și tot pe JuristFirme.ro: [ link extern ]

Succes!
Ultima modificare: Vineri, 8 Iunie 2018
Primoris SRL, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aviz functionare restaurant mobil alexpita1987 alexpita1987 Este vreo diferenta in vederea obtinerii avizului de functionorare intre un autovehicul tip fastfood (rulota) si o remorca special destinata/amenajata tip ... (vezi toată discuția)
Ce autorizatii imi trebuiesc pentru o rulota tip fast food?? DolmarGroup DolmarGroup Buna seara, Ma numesc Marian si am si eu un semn de intrebare. Am gasit sa cumpar o rulota tip fast food din Germania si asa vreau sa incep o afacere, tinand ... (vezi toată discuția)
Autorizaţii restaurant/ fastfood – acte necesare la dsv, dsp, isu, mediu, primărie, itm, ditl, alte instituţii! Primoris SRL Primoris SRL [b]Restaurantul[/b], sau [b]FastFood[/b]-ul are nevoie de o serie de autorizaţii pentru a funcţiona legal! Toată lumea ştie asta! [b]Care este ... (vezi toată discuția)