avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Deducerea cheltuielilor de deplasare PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Deducerea cheltuielilor de deplasare PFA

Buna seara,

Sunt jurnalist si detin un PFA cu codul CAEN aferent. Urmeaza sa ma deplasez in strainatate in vederea documentarii pentru redactarea unei serii de articole si ma intereseaza cum si daca pot sa scad aceste cheltuieli de deplasare.

Transportul va fi exclusiv cu trenul (biletele sunt cumparate pe numele meu, nu pe "firma"). Cazarea este platita exclusiv online prin AirBnb (voi locui, fiindca este mai ieftin, la persoane fizice care inchiriaza in regim hotelier) - am chitantele cu plata, din nou pe numele meu si nu PFA.

Pot deduce cumva aceste cheltuieli? Practic, nu pot primi nicio stampila de la firme din straintate fiindca nu voi interactiona cu firme, documentarea mea avand legatura cu zonele vizitate. Vor exista articolele in sine ca dovada a prezentei mele acolo, impreuna cu poze, insa nu stiu daca este suficient.

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 16:14, 13 Mai 2015
In primul rand in UE nu se mai foloseste stampila...intrebati la firme de stampile si se uita la voi ca la primitivi...Ce i aia? Nu mai folosim de....n.... ani asa ceva...
Pana si in Rep moldova nu se mai foloseste...Numai la noi fiscul vrea. Acum vor sa o scoata de la 01.07.2015 Detalii:
[ link extern ]

Da, sunt cheltuieli deductibile pe baza de decont inclusiv diurna legala( UE 87.5 E pe zi)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deplasare externa ContSters68776 ContSters68776 buna! Va deranjez si eu cu o intrebare :( ....in cazul in care administratorul face o deplasare externa, insa nu pune la dispozitia contabilului decat un ... (vezi toată discuția)
Factura avion laurail laurail Buna ziua! Reprezint o firma care se ocupa cu serviciile IT precum si cu vanzarea-cumpararea produselor de gen. Administratorul firmei impreuna cu un ... (vezi toată discuția)
Decontare combustibil pentru avocati mlaap mlaap Parerile privind decontarea combustibilului pt avocati sunt impartite. Va rog sa imi spuneti daca pot deduce pe un pfa de avocat cheltuielile cu ... (vezi toată discuția)