avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Coloana apa calda/rece proprietate comuna sau nu ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Coloana apa calda/rece proprietate comuna sau nu ?

Buna ziua, sper ca ma puteti ajuta macar cu niste sfaturi. Sunt membru a unei asociatii de proprietari din bucuresti . Trebuie schimbata intreaga coloana de apa calda si rece de pe partea noatra. Presedintele asociatii spune ca noi trebuie sa platim costurile reparatiei, adica numai cele 5 apartamente, parter si cele 4 etaje, pentru ca sunt si unii locatari care nu ar vrea sa plateasca spunand ca daca se va sparge si coloana lor o vor repara la fel , adica pe banii lor . Stiam ca costurile de reparatii la apa calda / rece sunt costuri comune acoperite de asociatia de proprietari, adica de catre intreg blocul . Am rasfoit legea 320 pe 2007 , spune destul despre proprietate comuna dar nu specifica clar ca coloana de apa calda sau rece tine de proprietatea comuna si trebuie suportata de asociatie . Ma puteti ajuta cu ceva sfaturi ?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:09, 29 Aprilie 2015
In situatia in care blocul are 2 scari fiecare scara avand 4 coloane fluviale corespunzatoare celor 4 tronsoane de apartamente dispuse 2 pe o fata 2 pe cealalta fata a scarii blocului ,cum se repartizeaza corect cheltuiala reparatiei la una dintr aceste coloane apa fluviala, pe tronson, pe scara sau la toate apartamentale din bloc?
Cheltuielile in blocul dumneavoastra, pentru repararea unei coloane, asa cum aratati situatia, pot fi repartizate in toate cele trei modalitati: pe tot blocul, pe o scara sau pe un tronson.
Toate sunt legale, cu conditia ca metoda aleasa sa se aplice de fiecare data la fel. Daca acum se reopara o coloana si se repartizeaza pe intreg blocu, asa sa se procedeze la fiecare reparatie de coloana indiferent pe ce scara sau tronson este.
Daca acum se repartizeza numai celor din scara A pentru ca aacolo e coloana, atunci cand se repara o coloana de la scara B, sa se repartizeze numai celor de la scaraB.
La fel si pe tronsoane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizare cheltuieli reparații Alexandru Munteanu Alexandru Munteanu Stimați colegi, Intr-o asociatie de proprietari cu mai multe scari se poate face repartizarea unora dintre cheltuieli in special cele cu privire la ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli aplicabile apartamentelor de la parter cristinamariav cristinamariav Buna ziua, Am un apartament la parterul uni bloc de 8 etaje unde in prezent nu sta nimeni. Acest bloc are lift si pentru etajele superioare tronson de ... (vezi toată discuția)
Inlocuire coloana comuna de apa calda pe verticala elena covaci elena covaci Cheltuiala cu inlocuirea unei coloane comune de apa calda pe verticala dintr-un imobil se repartizeaza conform cotei indivize si trebuie sa plateasca si cei ... (vezi toată discuția)