avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Schimbarea numelui unei asociatii non-profit
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Schimbarea numelui unei asociatii non-profit

Buna ziua,

Se poate schimba, prin act aditional la Statut, denumirea unei Asociatii non-profit deja infiintate (avand activitate, patrimoniu etc.) ?

Daca acest lucru este posibil:
- Trebuie depus actul aditional la statut spre aprobare la Judecatorie ?
- Trebuie refacuta inregistrarea Asociatiei in Registrul ONG ?
- Trebuie obtinut un nou CIF de la ANAF? sau se pastreaza CIF-ul vechi, si se emite un nou act cu noua denumire a Asociatiei ?

Va multumesc pentru raspunsuri !
Cel mai recent răspuns: Andreea Clara Robu , Avocat 13:59, 26 Aprilie 2015
Se poate schimba denumirea. Obtineti o noua rezervare de nume de la Ministerul Justitiei, convocati AGA, faceti Procesul verbal al adunarii si Hotararea AGA in care screiti deciziile adoptate. Cu toate documentele se solicita modificarea de nume, dosarul depunandu-se la judecatoria unde ONG -ul are sediul. Nu este obligatorie refacerea statutului si a actului constitutiv dar este indicat, mai ales ca vorbim de nume. Dupa pronuntarea hotararii se va elibera un nou CIF de la finante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea sediului unui ong dintr-o localitate in alta, in cadrul aceluiasi judet. mariatnk mariatnk Ce formalitati trebuie facute pentru schimbarea sediului unui ONG dintr-o localitate in alta, in cadrul aceluiasi judet? Multumesc! (vezi toată discuția)
Schimbare denumire ong cristiangrecu cristiangrecu Asociatia \"X\" doreste sa schimbe denumirea in: Asociatia \"Club sportiv X\", pentru a se putea afilia la federatia de profil. Odata cu aceasta se va ... (vezi toată discuția)
Doresc modificare nume ong și să mai adaug căteva activități laurentiu gabriel laurentiu gabriel bună ziua, am o întrebare : dacă doresc să modific numele unui ong și să mai adaug căteva activități la cap. Scopul Asociației, este nevoie de ... (vezi toată discuția)