am si eu o dilema legata de amenzile primite de asociatiile de proprietari(itm etc.)
In acest caz eu nefiind membru in asociatie(nu am facut cerere) pot fi fortat sa platesc cota parte din greselile comitetului si presedintelui?
Chiar daca nu ati facut cerere de intrare in asociatie sunteti obligat sa contribuiti la cheltuielile comune pe linga cele individuale.
L 230/2007
Art. 46. - Toţi proprietarii au obligaţia să plătească lunar, conform listei de plată a cheltuielilor asociaţiei de proprietari, în avans sau pe baza facturilor emise de furnizori, cota de contribuţie ce le revine la cheltuielile asociaţiei de proprietari, inclusiv cele aferente fondurilor din asociaţia de proprietari.
Cei din comitet raspund patrimonial pentru greselile facute iar prejudiciul poate fi recuperat prin actiune in instanta dar numai pentru cota parte indiviza detinuta.
Art. 17-hg 1588/2007
(9) Pentru neîndeplinirea atribuiilor ce le revin,membrii comitetului executiv, inclusiv
presedintele asociatiei de proprietari, raspund, personal sau solidar, dupa caz, în fata legii si a proprietarilor, pentru daunele si prejudiciile cauzate proprietarilor în mod deliberat.
Inteleg obligatiile care le am si ma achit de ele .....m-am retras din asociatie pentru ca dupa parerea mea conducerea acesteia nu ma reprezinta si am fost considerat Gica contra cand am pus problema legalitatii a ce fac ei acolo(o sa va intrebati ce zic ceilalti proprietari....hmmm....sunt pe sistemul daca putem plati mai putin asta e calea care o alegem indiferent de amenzi, ca doar nu punem acum raul inainte la tot ce facem )
Chiar daca nu ai calitatea de membru al asociatiei de proprietari ai toate obligatiile si drepturile unui membru cu exceptia dreptului de a fi ales in conducerea asoc. deoarece ai calitatea de proprietar!
Chiar nu am idee de ce se face deosebire intre calitatea de membru sau nemembru.
Daca esti afectat de amenzile primite de asociatie ca urmare a greselilor celor din conducere ai tot dreptul sa contesti in instanta dar numai ptr cota parte de proprietate.
Nu trebuia sa renuntati la calitatea de membru al asociatiei, daca ati vazut ca se fac nereguli trebuia sa va implicati in comitet si sa aplicati legea, nu sa fugiti si sa ii lasati sa isi faca de cap!