avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restante Asociație proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restante Asociație proprietari

Care sunt contribuțiile bănești (obligațiile financiare) la care trebuie să participe o persoană care refuză să facă parte din asociația de proprietari (si care ameninta conducere asociatiei cu instanta de judecata) și cum se poate recupera sumele datorate.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 18:33, 16 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Orice persoana care detine calitatea de proprietar intr-un imobil de locuit in comun,chiar daca refuza sa devina membru proprietar,conform disp L nr 230/2007 detine aceleasi obligatii ca si restul membrilor proprietari,respectiv are obligatia sa achite lunar cotele de intretinere impuse in lista de intretinere
Despre ce sume datorate vorbiti?
Daca au fost achitate sume eronat calculate si impuse de catre asociatie,presedintele de asociatie poate dispune in comitetul executiv modalitatea de stornare si regularizare a sumelor si debitelor in evidenta
Daca amiabil nu se poate solutiona,partea interesata are dreptul legal prevazut si garantat de Legea Fundamentala de acces neingradit la instanta de judecata
Toti proprietarii sunt obligati sa achite cheltuielile din lista de plata.
Sumele datorate si penalitatile se pot recupera prin instanta de judecata.

Articolul 46-Legea 230/2007
Toţi proprietarii au obligaţia să plătească lunar, conform listei de plată a cheltuielilor asociaţiei de proprietari, în avans sau pe baza facturilor emise de furnizori, cota de contribuţie ce le revine la cheltuielile asociaţiei de proprietari, inclusiv cele aferente fondurilor din asociaţia de proprietari.

Articolul 50
(1) Asociaţia de proprietari are dreptul de a acţiona în justiţie pe orice proprietar care se face vinovat de neplata cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari mai mult de 90 de zile de la termenul stabilit.
(2) Acţiunea asociaţiei de proprietari este scutită de taxă de timbru.
(3) Sentinţa dată în favoarea asociaţiei de proprietari, pentru sumele datorate de oricare proprietar, poate fi pusă în aplicare pentru acoperirea datoriilor prin orice modalitate permisă de Codul de procedură civilă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intretinere la asociatia de proprietari neplatita Mimita5 Mimita5 Buna seara, am 2000 Ron intretinere neplatita, 4000 penalitati, 500 fond de reparatii si 300 penalitati la fondul de reparatii si platesc In fiecare luna 300 ... (vezi toată discuția)
Restanta la cheltuielile de intretinere de la bloc iozefinap iozefinap Buna ziua Cer ajutor la o problema legata de o restanta pe doua luni la cheltuielile de intretinere. Presedintele blocului a dat in judecata o parte din ... (vezi toată discuția)
Este obligatoriu fondul de rulment? bibanel433 bibanel433 Buna ziua, O cunostinta de a mea are cateva asa zise nelamuriri mai mult sau mai putin legislative si mi-o cerut ajutorul.Si din moment ce nu am habar la ... (vezi toată discuția)