avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Intretinere la asociatia de proprietari neplatita
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Intretinere la asociatia de proprietari neplatita

Buna seara, am 2000 Ron intretinere neplatita, 4000 penalitati, 500 fond de reparatii si 300 penalitati la fondul de reparatii si platesc In fiecare luna 300 la intretinere, 100 la fond si 100 la penalitati . Se Poate sa fiu data in judecata? Multumesc
Ultima modificare: Joi, 12 Aprilie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Victor Brosser , Alte profesii 08:28, 13 Aprilie 2018
Puteti fi ....dar nu vad ce ar mai castiga , daca dvs platiti sumele respective lunar.
Nu platesc cat ar vrea. Se doreste sa platesc o suma mai mare
Se doreste o suma mai mare

Cornel Vasile a scris:

Puteti fi ....dar nu vad ce ar mai castiga , daca dvs platiti sumele respective lunar.

Detaliati penalitatile deoarece dispozitia in vigoare prevede fara exceptie ca penalitatile nu pot depasi valoarea sumei de baza la care au fost aplicate
In cazul in care va inregistrati cu sume cu tiltu de restante neachitate in termen stabilit automat va asumati riscul ca in temeiul disp L nr 230/2007 asociatia de proprietari are dreptul
Articolul 49
(1) Asociatia de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalizari pentru orice suma cu titlu de restanta, afisata pe lista de plata . Penalizarile nu vor fi mai mari de 0,2% pentru fiecare zi de intarziere si se vor aplica numai dupa o perioada de 30 de zile care depaseste termenul stabilit pentru plata, fara ca suma penalizarilor sa poata depasi suma la care s-au aplicat.
(2) Termenul de plata a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari, afisate pe lista lunara de plata, este de maximum 20 de zile calendaristice.
(3) Sumele rezultate din aplicarea penalitatilor de intarziere vor face obiectul fondului de penalitati al asociatiei de proprietari si se vor utiliza numai pentru plata penalizarilor impuse asociatiei de proprietari de catre terti si pentru cheltuieli cu reparatiile asupra proprietatii comune sau alte cheltuieli de natura administrativa.

Articolul 50
(1) Asociatia de proprietari are dreptul de a actiona in justitie pe orice proprietar care se face vinovat de neplata cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari mai mult de 90 de zile de la termenul stabilit.
(2) Actiunea asociatiei de proprietari este scutita de taxa de timbru.
(3) Sentinta data in favoarea asociatiei de proprietari, pentru sumele datorate de oricare proprietar, poate fi pusa in aplicare pentru acoperirea datoriilor prin orice modalitate permisa de Codul de procedura civila.

Articolul 51
(1) Asociatia de proprietari are un privilegiu imobiliar cu rang prioritar asupra apartamentelor si altor spatii proprietati individuale ale proprietarilor din condominiu, precum si un privilegiu asupra tuturor bunurilor mobile ale acestora, pentru sumele datorate cu titlu de cota de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari, dupa cheltuielile de judecata datorate tuturor creditorilor in interesul carora au fost facute.
(2) Privilegiul se inscrie in registrul de publicitate imobiliara al judecatoriei, la cererea presedintelui asociatiei de proprietari, pe baza extraselor de pe ultima lista lunara de plata a cotelor de contributie din care rezulta suma datorata cu titlu de restanta. Privilegiul se radiaza la cererea presedintelui asociatiei de proprietari sau a proprietarului, pe baza chitantei ori a altui inscris p
rin care asociatia confirma plata sumei datorate.
(3) Operatiunile de publicitate imobiliara privitoare la privilegiul prevazut la alin. (1) si (2) sunt scutite de taxa de timbru.
Cat reprezinta intretinerea pe luna , fara penalitati?

Alte discuții în legătură

Procedura de dare in judecata a restantierilor marlenus71 marlenus71 Buna seara.sunt administrator de putin timp si am preluat printre alti restantieri ,,mai mici`` si 2 proprietari de apartamente cu datorii enorme dupa parerea ... (vezi toată discuția)
Vânzare apartament cu restanțe luciangav luciangav Care este valoarea minimă a restanței pentru care se poate pune în vânzare apartamentul proprietarului în cauză? Este vorba doar de cote restante sau de ... (vezi toată discuția)
Pașii ce trebuiesc făcuți de asociația de proprietari, pentru ... Ivan Vintilica Ivan Vintilica Pașii ce trebuiesc făcuți de asociația de proprietari, pentru recuperarea debitului de la un locatar rău platnic, care nu are nici un motiv să aibă ... (vezi toată discuția)