avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... coasigurat judet diferit/ asistent social judet diferit
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

coasigurat judet diferit/ asistent social judet diferit

Domnul si doamna L. locuiau in judetul A. Acum locuiesc in judetul C., dar domiciliul in buletin a ramas in judetul A. Doamna este coasigurat al sotului, pensionar.
1. Daca doamna va fi luata in spatiu locativ al fiului, in judetul C, mai poate ramane coasigurat al sotului, care va ramane cu domiciliu in judetul A?
2. Doamna va putea beneficia astfel de gratuitate pe transport in comun, chiar daca nu are domiciliu stabil in judetul C?
3. Daca doamna va deveni asistent social al domnului, acesta fiind persoana cu handicap, poate avea domiciliu in judet diferit?
Deci: domnul are nevoie sa ramana cu domiciliu in judetul A, din motive obiective, desi fizic stau amandoi in judetul C. Iar doamna are nevoie sa faca mutatie/sa fie luata in spatiu, pentru a beneficia de facilitatile de transport gratuit in judetul C.

Se poate sa ramana coasigurat, si mai mult, sa fie persoana care il ingrijeste, legal, avand domicilii in judete diferite?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:30, 27 Aprilie 2015
Doamna va ramane coasigurata a sotului , chiar daca va fi luata in spatiu de catre fiul ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calitatea de coasigurat ildis ildis sunt casatorit de un an si sotia mea este casnica iar eu lucrez cu contract de munca.cum poate beneficia sotia mea de servicii medicale gratuite? (vezi toată discuția)
Compensatie chirie mapn JOHNNYVASILESCU JOHNNYVASILESCU buna ziua , va deranjez si eu cu o intrebare, lucrez in mapn si de curand am schimbat garnizoana dupa care si eu si sotia am schimbat buletinele pe noua ... (vezi toată discuția)
O persoana pensionata medical poate sa aiba sotul coasigurat? petro250 petro250 Am o cumnata care este pensionata medical. Sotul ei in momentul de fata nu are nici un venit si nu se incadreaza nici la pensie. Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)