avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Probleme cu fosta sotie - promisiune neonorata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Probleme cu fosta sotie - promisiune neonorata

buna ziua,sa ma scuzati va rog ptr ca scriu ptr prima data.am divortat de sotie acum 2 ani,din casatorie rezultind un copil care are 12 ani acum.Problema este ca fosta sotie plecind de la domiciliul meu nu ar fi avut unde sa locuiasca cu minorul si am convenit impreuna ca eu sa platesc ei notarial o suma de bani ca fiind pensie alimentara ptr copil pina la varsta de 25 ani.Cu banii fosta a cumparat un apartament pe numele ei si nu pe numele copilului asa cum am vorbit.Acum vine intrebarea, ce trebui sa fac sa trec apartamentu pe copil tinind cont ca a fost cumparat din banii lui,doarece fosta are 45 ani si se poate sa si refaca "viata"si eventual sai dea papucii la 18 ani la copil.Nu de alta dar am facut f.greu baniidin toate economiile,vanzare bunuri personale si bagat in datorii.Tin sa multumesc anticipat ptr un un raspuns autorizat

Care ar fi pensia care ar fi revenit lunar, adica un sfert din venituri? Este echivalentul sumei deja platite fostei sotii? Credeti ca ar fi de acord sa semneze un document la notar care sa consfinteasca cele afirmate de dvs? Ca in contul pensiei de intretinere in suma de, pana la varsta de 15 ani a minorului, am virat suma de bla bla bla, motiv pentru care dna. se obliga sa treaca apartamentul pe numele minorului bla bla.
Multumesc ptr raspuns si sa detaliez putin problema.Pensia alimentara care ar fi revenit a fost calculata la min pe economie iar eu am platit notarial 50000 ron ptr 15 ani ,copilul avind varsta de 10 anicind a plecat cu mama lui.Tot ce vreau este sa ma asigur ca copilu are unde sa locuiasca si daca va fi cazul sa decida el singur daca vrea sa vanda sau sa pastreze apartamentu.Infinal intreb si eu ca omu gandit si necajit, era mai bine sa fi platit aprox 200 rondin 3 in3 luni bani care nu ar fi ajuns nici de chirie?intrebarea este cum pot sa o constrang sa faca acte la copil mai ales ca face "armata" cu el,adica se comporta cam f.aspru nu este prietena cu copilu.NU vreau ca si copilu sa o lase in strada la18 ani dar nici invers.Multumesc anticipat
Stimate domn, ati cam sfeshtelit-o! Era bine daca intrebati mai intai si apoi plateati. Banii, ca si pensie, sunt administrati oricum de catre mama si nu aveti cum conditiona orice suma platita sub forma de pensie de intretinere (chiar si cu titlu anticipat) de obligarea mamei de a face ceva specificat anume cu acea pensie. In cel mai fericit caz sper ca aveti dovezi scrise ca v-ati inteles ca cei 50k sa insemne o pensie anticipata. Altfel, va poate paste chiar o plangere penala.
Buna seara d-na avocat.Va multumesc ptr raspunsul dat strict in litera legii, situatia din teren fiind alta.Am platit notatial suma ceruta in avans si care a fost convenita intre parti ptr perioada 10...25 ani fiindca daca cumparam apartament pe numele copilului apoi ma dadea si in judecata ptr pensie.Asa sa facut cu apartament proprietate si cand face copilu 18 ani poate sai zica daca nui convine regimu dute la tatuto.Practic iam asigurat batrinetea pe banii copilului cu care NU cred ca avea voie sai foloseasca in alt scop[ex. imobiliar].Am precizat faptul ca ea nu avea o locuinta in care sa stea,trebui sai las in chirie[100e] si sa trimit banii odata la 3 luni cum fac altii ca sa scap de lege.Daca ea vinde apartamentu si raman pe drumuri,ce nu sau mai vazut cazuri de mame divortate si amorezate?
Stimate domn, daca am inteles corect, d-voastra ati platit in avans pensia de intretinere la care va obliga instanta. Daca e asa, mama va cheltui din banii proprii pt intretinerea minorului deci e normal ca locuinta sa fie bunul ei propriu cu care sa faca ce doreste. Acum d-voastra ati vrea ca ea sa intretina si copilul si sa ii dea si apartamentul respectiv? Atat timp cat aveti acte ca v-ati achitat de datorie, obligatia ei e sa intretina copilul din fondurile ei personale iar d-voastra daca doriti sa-i dati ceva mostenire, puteti incepe sa adunati de pe acum ca pana creste sa aveti pus deoparte ceva. Daca mama va dori sa-i ofere si ea ceva ii va oferi, e problema ei dar pensia de intretinere este pentru intretinerea copilului si banii respectivi trebuie cheltuiti de cineva. In plus daca ati calculat la salariul minim pe economie e o suma destul de micuta pt intretinerea unui copil.

Ma mir ca nimeni n-a sesizat aceasta problema si va indica varii solutii.
Ultima modificare: Marți, 28 Aprilie 2015
Cris1971, utilizator

Alte discuții în legătură

Pensia de intretinere, stabilirea cuantumului eu1983 eu1983 Buna ziua , Care este procentul pe care un judecator il acorda ca pensie intretinere minor de 3 ani si care ar fi mijloacele sau motivele pt care persoana ... (vezi toată discuția)
Fosta sotie imi cere din nou pensia alimentara pentru copil! kiss04 kiss04 buna seara din nou! ...am divortat acum 10 aprox.....cand ne.am inteles cu fosta sotie la asa zis partaj.am lasat apartamentu in schimbul pensiei ... (vezi toată discuția)
Sant divortat fara sa vreau gaspartibi gaspartibi datimi va rog o solutie am fost divortat fara sa stiu platesc pensie alimentara din urma copilu mi lam tinut singur la scoala fara contributie de la mama dar ... (vezi toată discuția)