avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Probleme cu fosta sotie - promisiune neonorata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Probleme cu fosta sotie - promisiune neonorata

buna ziua,sa ma scuzati va rog ptr ca scriu ptr prima data.am divortat de sotie acum 2 ani,din casatorie rezultind un copil care are 12 ani acum.Problema este ca fosta sotie plecind de la domiciliul meu nu ar fi avut unde sa locuiasca cu minorul si am convenit impreuna ca eu sa platesc ei notarial o suma de bani ca fiind pensie alimentara ptr copil pina la varsta de 25 ani.Cu banii fosta a cumparat un apartament pe numele ei si nu pe numele copilului asa cum am vorbit.Acum vine intrebarea, ce trebui sa fac sa trec apartamentu pe copil tinind cont ca a fost cumparat din banii lui,doarece fosta are 45 ani si se poate sa si refaca "viata"si eventual sai dea papucii la 18 ani la copil.Nu de alta dar am facut f.greu baniidin toate economiile,vanzare bunuri personale si bagat in datorii.Tin sa multumesc anticipat ptr un un raspuns autorizat
Cazul e foarte complicat.
E foarte greu sa rezolvati ceva.
Nu trebuia sa ii dati banii ci sa cumparati apartamentul.
Trebuia sa mergeti sa consultati un avocat mai inainte de a proceda asa ca sa stiti cum se va prezenta situatia sub aspect juridic.
Stimate domn, asa cum v-a raspuns si Cris1971, banii aceia reprezenta pensia alimentara pentru copilul dv pana la varsta de 25 ani, asa se intelege din relatarea dv. Cum puteti afirma atunci ca sotia nu si-a onorat promisiunea? Intrebarea este, exista o astfel de promisiune scrisa prin care se obilga ca din acea suma pe care i-ati platit-o cu titlu de pensie alimentara sa cumpere un imobil pe numele copilului ?! ... Ma indoiesc ! Dar, daca verbal, ati stabilit ca din acei bani sa cumpere un imobil pe numele copilului .....asta este alta treba, din pacate, nu aveti nici o cale juridica prin care sa o obligati pe sotie sa treaca apartamentul pe numele copilului, asta o poate face numai ea, de buna voie, dupa ce copilul devine major, asta ca sa nu se mai incurce cu Autoritatea Tutelara.
Faptul ca a cumparat apartamentul pe numele ei a fost o hotarare inteleapta deoarece copilul este minor iar, costurile cu intrerea acestuia le-a suportat ea, practic este un fel de imprumut pe care ar trebui sa il restituie in rate pana cand copilul va implini varsta de 25 ani deci, oricum va trebui sa il intretina pana atunci cf. pensiei anticipate, nu cred ca o mama si-ar da copilul afara din casa si, oricum .... a facut o investitie buna ! apartamentul ii apartine si nu puteti ridica nici o pretentie. Ce se intampla daca ii punea in banca ? ....era doar o pensie alimentara conumata si nici un bun imobil.
:-/

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia de intretinere, stabilirea cuantumului eu1983 eu1983 Buna ziua , Care este procentul pe care un judecator il acorda ca pensie intretinere minor de 3 ani si care ar fi mijloacele sau motivele pt care persoana ... (vezi toată discuția)
Fosta sotie imi cere din nou pensia alimentara pentru copil! kiss04 kiss04 buna seara din nou! ...am divortat acum 10 aprox.....cand ne.am inteles cu fosta sotie la asa zis partaj.am lasat apartamentu in schimbul pensiei ... (vezi toată discuția)
Sant divortat fara sa vreau gaspartibi gaspartibi datimi va rog o solutie am fost divortat fara sa stiu platesc pensie alimentara din urma copilu mi lam tinut singur la scoala fara contributie de la mama dar ... (vezi toată discuția)