avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ii poate da in judecata?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ii poate da in judecata?

buna ziua,

parintii mei s-au mutat acum 15 ani in localitatea natala a mamei mele unde si-au construit o casa pe pamantul parintilor ei
au semnat act de vanzare cumparare pe acea bucata de pamant si la cativa ani dupa aceea s-a mutat acolo si sora ei , si ea construindu-si o casa gard in gard cu parintii mei, la fel primind pamantul printr-un act de vanzare cumparare.

problema este ca la momentul ca care acestia s-au mutat acolo, parintii mei aveau in spatele casei construita o anexa gospodareasca, care prin nu stiu ce eroare a aparea in acte ca fiind pe trenul lor
la momentul respectiv ambele familii au decis de comun acor sa nu mute acea anexa de acolo si sa fac gard pe langa ea (e vorba de un gard de 1 metru latime si 4 lungime) cu conditia ca parintii mei sa le dea voie sa traseze gardul in celalalt capat cu un metru in interiorul curtii noastre ca sa poata avea aces la strada principala.

Zilele trecute "individul "asta a inceput sa ii ameninte pe ai mei parinti ca ii va da in judcata pt ocuparea abuziva a aclei bucati de pamant din spatele casei - uitand complet se pare de conventia verbala prin acre s-au inteles ca in locul acelei portiuni ei au primit o alta in capatul opus.

are vreun temei legal sa ii dea inn judecata?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:55, 26 August 2009
sm uitat sa precizez ca acest "individ "este sotul sorei mamei mele, adica matusa mea care a decedat acum cativa ani
Nu trebuie sa va nelinistiti , din moment ce s-a facut un schimb si se poate demonstra din actele de vanzare cumparare propriu-zise.Era mai linistitor , daca a aveati si o conventie sub forma scrisa .
Are temei legal, chiar daca veti sustine ca totul a fost stabilit verbal, nimic nu se poate face altfel decat intelegerea scrisa.

Oricum daca doreste sa-i eliberati terenul, pe care il are trecut in contractul de vanzare-cumparare, va trebui sa faceti acest lucru. Iar daca va v-a cere daune este posibil si sa fiti obligata la plata acestora.

Incercati insa sa ajungeti la o intelegere pe cale amiabila, altfel va fi foarte dificil pentru parintii d-voastra.
nu ar fi o problema sa ii elibereze terenul, dar el ocupa totusi o o alta suprafata in locul celei pe care spune ca i-au ocupat-o in mod abuziv - acest lucru nu ar conta ?
de intelegere pe cal;e amiabila nu cred ca [poate fi vorba pt ca omul are ceva probleme "psihice"si asta nu e singura problma pe care le-o cauzeaza parintilor mei dar din pacte e prima data cand ii ameninta si cu un temei legal

tin sa precizez ca aceasata persoana i-a anuntat pe parintii mei despre acest aspect printr-o scrisioare pe care le-a pus-o in cutia postala

ca ma sfatuiti sa fac ca sa impiedic orice fel de probleme pt parintii mei....pt ca sincer numai asta le mai lipsesgte acum (cheltuieli de judecata si despagubiri)
gabescu a scris:

Are temei legal, chiar daca veti sustine ca totul a fost stabilit verbal, nimic nu se poate face altfel decat intelegerea scrisa.

Oricum daca doreste sa-i eliberati terenul, pe care il are trecut in contractul de vanzare-cumparare, va trebui sa faceti acest lucru. Iar daca va v-a cere daune este posibil si sa fiti obligata la plata acestora.

Incercati insa sa ajungeti la o intelegere pe cale amiabila, altfel va fi foarte dificil pentru parintii d-voastra.

Este corect , dupa cum si eu am specificat , nu exista forma scrisa.
Pot sa va intreb care este temeiul legal , din momentul in care ambele cazuri sunt acoperite?...nu se poate proba verificarea contractelor de vanzare -cumparare a ambelor parti , cu o verificare tehnica de unde sa rezulte schimbul de teren?...

Alte discuții în legătură

Chermat in judecata did_oana did_oana buna ziua, parintii mei s-au mutat acum 15 ani in localitatea natala a mamei mele unde si-au construit o casa pe pamantul parintilor ei au semnat act de ... (vezi toată discuția)
Ne da in judecata dupa 12 ani pt o palma de pamant did_oana did_oana buna ziua, parintii mei s-au mutat acum 15 ani in localitatea natala a mamei mele unde si-au construit o casa pe pamantul parintilor ei au semnat act de ... (vezi toată discuția)
Vecinul nu ma lasa sa fac gardul marysa marysa Am cumparat o casa, iar intre proprietatea mea si unul dintre vecini nu a existat gard. Pentru o perioada de timp, zidul din spatele casei, a tinut loc de ... (vezi toată discuția)