avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Schimb de ipoteca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Schimb de ipoteca

Buna ziua,

1.As dori sa va intreb,daca legea permite schimbul de ipoteca imobiliara din Romania cu una din afara tarii (Ungaria).

2.Se poate face executare pe bunurile din alta tara,daca o persoana are garantie personala la banca prin care s-a angajat sa plateasca cu tot partimoniul prezent si viitor?

3.Se pot executa bunurile personale marunte(masina de spalat,mobila,pat etc?)pt.stingerea de datorie la banci?

Va rog sa-mi raspundeti,ca sunt intr-o situatie mai mult ca disperata! Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 23:16, 27 Iunie 2009
1. Schimbarea unui bun ipotecat cu altul se poate face numai cu acordul creditorului. Nu cred ca vreo banca sa accepte schimbarea unei ipoteci asupra unui bun imobil situat in Romania cu ipoteca asupra unui bun imobil situat in strainatate, unde legislatia difera de la tara la tara iar procedura de executare silita in cazul neplatii la scadenta a ratelor bancare ar fi ingreunata si datorita distantei la care se afla bunul ce urma a fi ipotecat si datorita inconvenientelor legislative de care s-ar lovi creditorul roman.
2. Nu cred.
3. Da. ;)
De acord cu Cora, cu precizarea la 1 :daca banca la care aveti creditul este din Ungaria s-ar putea totusi sa aveti o mica sansa. Din pacate ipoteca europeana este doar un proiect care nu s-a realizat inca, astfel ca nu se accepta garantii din jurisdictii diferite decat pentru cei mari si tari (corporatii, nu persoane fizice).
Ati mai putea incerca sa va refinantati creditul din Romania cu un credit de nevoi personale cu garantie ipotecara din Ungaria contractat la o banca din Ungaria - nu ati fi prima persoana, si este o afacere mult mai buna un credit acolo decat un credit aici;)
- si la pct. 2 - practic nu, dar teoretic se poate - obtine certificarea contractului de credit ca titlu executoriu european, conform Regulamentului nr. 805/2004, astfel cum a fost introdus in dreptul romanesc prin Legea nr. 191/2007.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu mai pot plati banca margareta_71 margareta_71 Buna ziua, Am avut doua credite la banca, credite de nevoi personale cu ipoteca pe un apartament si celelalt pe un teren extravilan. Creditul cu ipoteca pe ... (vezi toată discuția)
Refinantare credit np cu ipoteca margareta_71 margareta_71 Buna ziua, Am 2 credite de nevoi personale cu ipoteca la aceeasi banca. Sunt credite separate , cu ipoteci separate. Am solicitat scrisoare de refinantare a ... (vezi toată discuția)
Credite bancare avramut loredana avramut loredana Am 2 credite: unul de nevoi personale in valoare de 10000 pe 10 ani si unul ipotecare de 28000 pe 40 ani ambele in euro si ambele variabile. La cel de nevoi ... (vezi toată discuția)